Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešić

Majka: Zbog skupljeg vrtića neću moći ništa priuštiti svom djetetu

vrtic_PXL_kar_080911_197
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
16.01.2011.
u 20:47

Gradonačelnik Željko Turk nedavno je rekao da se Grad za poskupljenje vrtića odlučio kako mu se ne bi povećao trošak subvencioniranja vrtića

Novčane muke zbog visokih cijena vrtića uhvatile su i građane Zaprešića. Tamo je od 1. siječnja ove godine na snagu stupio novi cjenik po kojem roditelji umjesto dosadašnjih 595 kuna za vrtić sada plaćaju 745 kuna.

Oporbenjaci dijelili letke

– To je previsoka cijena za moj kućni budžet. Samohrana sam majka i zbog tog poskupljenja djetetu neću moći platiti neku sportsku aktivnost ili mu priuštiti nešto drugo. I dosadašnja cijena od 595 kuna bila mi je previsoka – žali se Martina Đođ, majka petogodišnjeg djeteta.

A baš se tim poskupljenjem vrtića bave zaprešićki oporbeni vijećnici Dario Baća iz Nezavisne liste i SDP-ov vijećnik Denis Begić. Njih dvojica s kolegama dijelili su u subotu na zaprešićkoj tržnici građanima letke vezane uz nove cijene vrtića, ali i poskupljenja produženog boravka u osnovnim školama i smanjenje jednokratnih naknada za novorođenčad.

– Dnevni boravak poskupio je za 400 kuna. Roditeljima su ponuđeni ugovori o plaćanju boravka i rečeno mi je da će im se ti ugovori podastrijeti sutra na sastanku koji će biti u obje osnovne škole – kaže Dario Baća.

Uza sve to, objašnjavaju zaprešićki oporbenjaci, jednokratne naknade za novorođenčad smanjit će se sa 2000 na 1500 kuna.

“Više daju za plaće”

– A istodobno se u proračunu povećavaju rashodi za plaće sa 36 na 39 milijuna kuna – predbacuje Baća gradskoj vlasti Zaprešića, kojoj je na čelu HDZ-ov Željko Turk.

Pokušali smo dobiti gradonačelnika Turka, no nije se javljao na telefon.

No, nedavno je za Večernji list gradonačelnik izjavio da se Grad za poskupljenje vrtića odlučio kako mu se ne bi povećao trošak subvencioniranja vrtića. Nove cijene vrtića od 1. svibnja počet će se primjenjivati i u Zagrebu. Primjerice, vrtić od 2000 kuna plaćat će roditelji čija mjesečna primanja prelaze 8000 kuna, dok oni s primanjima do 2000 kuna ne moraju plaćati ništa. Roditelji s primanjima od 2001 do 2500 kuna plaćat će 200 kuna mjesečno.

Ključne riječi

Komentara 11

KA
Karla
21:43 16.01.2011.

Opet novinarska podmetanja. \"Vrtić od 2000 kuna plaćat će roditelji čija mjesečna primanja prelaze 8000 kuna\" tu je trebalo dodati ono najvažnije \"po članu obitelji\". i tako dalje. Ništa neće plaćati oni s primanjima do 2000 kuna po članu obitelji. To je ustvari poboljšanje situacije jer će veći broj djece biti besplatno u vrtiću.

LJ
ljp
22:13 16.01.2011.

Hoces,razvod braka,kao i vecina onih koje tako govore:priustit svome djetetu!Ako volis svoje dijete,priusti mu ono cemu ce se on uvik i trajno veselit(bracu i sestre),a igracke i urlaub se ,,tako\"brzo zaborave..Mrzim sve zene ovih rijeci,jer ne radi se tu o zadovoljstvini djeteta nego o ,,ludim\"zeljom zena za sopstvenim zadovoljstvinama.Laze svaka koja ovako kaze!!!!!!!

VI
viviann
04:52 17.01.2011.

Zakaj su ovi povećali rashode za plaće, a štede na djeci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije