Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD ODBIO ŽALBU

Majka dvoje male djece u Zagrebu ukrala parfem: Mora sedam mjeseci u zatvor

Ilustracija
FREEPIK
10.04.2024.
u 10:22

Županijski sud odbio je ovih dana njezinu žalbu i potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Uskoro se mora javiti na odsluženje.

Majka (30) dvoje malodobne djece osuđena je na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe parfema u jednoj trgovini u Zagrebu. Prema pravomoćnoj presudi, žena je ukrala parfem vrijedan 295 eura. Županijski sud odbio je ovih dana njezinu žalbu i potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Uskoro se mora javiti na odsluženje.

Majka se žalila da presuda nije uzela u obzir odlučne činjenice jer ne navodi "militražu", odnosno količinu parfema u bočici. No, žalbeni sud to je odbacio navodeći kako je bitna vrijednost ukradenog parfema, a ne "militraža", piše Danica.

Žena je tražila i blažu kaznu s obzirom na to da je majka dvoje malodobne djece o kojima skrbi. Krađa parfema dogodila se na području Zagreba. "Moj odlazak u zatvor prouzročio bi sigurno ogromnu traumu za moju djecu, a što bi ostavilo posljedice na njihov razvoj", žalila se 30-godišnjakinja.

No, Županijski sud smatra kako će se "upravo kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci ostvariti sve svrhe kažnjavanja te utjecati kako na optuženicu tako i na ostale da shvate da je činjenje kaznenih djela pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno". "Osim toga, skrb o maloljetnoj djeci i ranija višestruka osuđivanost optuženice za istovrsna kaznena djela nije ženu odvratila od protupravnog ponašanja, stoga nema mjesta blažem kažnjavanju", zaključuje se u pravomoćnoj presudi.

VEZANI ČLANCI:

Ivan Bulj, ubojica Anđele Bešlić, izašao na slobodu nakon 22 godine

Ilustracija
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

EV
Evojesam
15:52 10.04.2024.

Ona im je prouzrocila traumu jer ih je uopce rodila. Da su takve kazne uvijek, ovakvog olosa bi bilo manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije