Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNIONICA U TUROPOLJU

Na slobodu izlazi Ivan Bulj, ubojica 17-godišnje Anđele: Zbog okrutnog ubojstva u zatvoru je bio 22 godine

30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
Foto: Tino Juric
1/11
09.04.2024.
u 20:37

Još su ranije mještani poručili kako u selu Suhaču iz kojeg je Bulj on nije dobrodošao. Njegova kuća u tom mjestu je napuštena, ruševna i zarasla u draču

Nakon 22 godine u zatvoru danas bi na slobodu trebao izaći Ivan Bulj, ubojica 17-godišnje Anđele Bešlić. On bi, prenose 24sata, trebao napustiti zatvor otvorenog tipa u Turopolju gdje je bio nakon premještaja iz strogo čuvanog zatvora u Glini. 

Još su ranije, podsjetimo, mještani poručili kako u selu Suhaču iz kojeg je Bulj on nije dobrodošao. Njegova kuća u tom mjestu je napuštena, ruševna i zarasla u draču, a Bulj je svoje slobodne vikende ranije provodio u blizini Zagreba kod kćeri. 

- Nije sigurno da se Ivan Bulj neće vratiti u Sinj. On je takav čovjek da se može vratiti. U kuću 22 godine nitko nije povirivao. Žena mu je bila jednom, htjela ju je prodati, ali nema papire i nije mogla - ispričao nam je ranije otac ubijene Anđele Ivan Bešlić. 

Inače, Anđela Bešlić je nestala 3.2. 2002. godine. Prvi put u životu otišla je na koncert i nije se vratila. Mjesec dana se nije znalo je li živa ili mrtva, policija je tapkala na mjestu, ali djevojčin otac povezivao je konce, iako je u početku mislio da je oteta i negdje zatvorena. Kada je 5.4. 2002. pronađeno njezino tijelo, bačeno na nepristupačnom terenu, samo 500-tinjak metara udaljenom od kuće sve mu je postalo jasno. 

>> GALERIJA Ovo je kuća Ivana Bulja, ubojica Anđele (16). Supruga i djeca napustili Sinj, sada zjapi prazna

30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
1/10

Nakon istrage koja je Anđelinog oca i policiju dovela do Bulja on je ubojstvo i priznao krivicu, za što je na koncu bio i osuđen. Isprva je dobio 27 godina zatvora, no ta je kazna smanjena na 22 godine. 

- Ja se ne bojim njegovog povratka, ja mu neću ništa, jedino ako bi on nasrnuo na mene. I onda, kada je sve bilo svježe zadržao sam pribranost. Ja sam u ratu svašta prošao. Prišao mi je nedavno jedan suborac, nisam ga vidio od rata i nisam ga prepoznao, a on mi kaže: "Ja tebe nikad neću zaboraviti. Spriječio si me da ubijem zarobljenika, bio sam lud i da nije bilo tebe sad bi bio u Hagu". U ratu sam bio priseban, kad se to s malom dogodilo, pritiskali su me sa svih strana i opet nisam pukao pa neću ni sad - poručio je ranije otac.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 16

KU
Kujttim
20:59 09.04.2024.

Kao da je jučer bilo kada je ubijena Anđela Bešlić i evo, počinitelj je već na slobodi? Samo 22 godine za jedno nevino dijete od 17 godina?

KU
Kujttim
20:57 09.04.2024.

Postoji li u Hrvatskoj neki nadzor ovakvih monstruma? Što će biti kada sutra na slobodu iziđe Srđan Mlađan, Dragan Paravinja i još na desetine drugih zločinaca? U Americi za takve postoji doživotni zatvor, a kod nas se ljudi puštaju nakon 22 godine?

Avatar ChickenDinner
ChickenDinner
20:58 09.04.2024.

Malo je to. Evo, u predizbornoj kampanji NITKO nije ponudio povećanje zatvorskih kazni za osobito teško i okrutno ubojstvo i prikrivanje zločina. Zašto se za ovakve slučajeve i onaj ubojstva Antonije Bilić i onaj Serene Macedo ne bi mogle izreći doživotne zatvorske kazne?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije