Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATRAKTIVNI I 'INSTAGRAMIČNI'

Kušali smo novost u svijetu slastica u metropoli: Okrugli kroasani s ruby čokoladom i malinom su hit

Zagreb: Ziggy's Coffee
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
28.05.2024.
u 19:00

Bez obzira na malo drukčiji oblik, dobro poznati okus kroasana je autentičan, rollsi su usto vrlo "instagramični", a u Ziggy's coffee shopu također ističu kako kreme ne sadrže gluten, umjetna bojila ni soju

Imaju okus kao kroasani, ali su okrugli, a i djelomično umočeni u kremu. Točnije, jednu od tri varijante, a sve stižu iz zemlje čokolade, Belgije. Nazivaju se Ziggy's rolls, a s obzirom na to da su novost u svijetu slastica u metropoli, morali smo ih, naravno, i kušati. – Zagrepčani su ih baš prihvatili, jako su traženi i vrlo se brzo rasprodaju, tako da ih pripremamo non-stop. A najbolji su friški, kad se tek ispeku – govori nam Ivana Škorić iz Ziggy's coffee shopa, odnosno njihove nove lokacije u Ulici Franje Račkoga.

Okusom i izgledom najviše su nam se svidjeli rollsi s ruby čokoladom i malinom koje krase svježe note voća, a ocijenili bismo ih čistom peticom. Bogatog su šmeka, hrskavi izvana i mekani iznutra, što je savršen kontrast tekstura, a sve zajedno stvara ravnotežu slatkoće i kiselosti.

– Ruby je posebna krema koja dolazi iz ružičastog zrna kakaa, a aroma je kiselkasta i voćna. Kada gore pospemo sa sušenim malinama, dobije se još taj dodatni voćni kick koji nam nekada svima treba – objašnjava I. Škorić. 

Onima koji naginju slađim okusima svidjet će se verzija s bijelom čokoladom i kokosom, koja je taman za utažiti želju za desertom uz šalicu kave. U ponudi je i varijanta s čokoladom i lješnjacima, koju smo dodatno napunili Nutellom, pa zaključili kako se jednostavno topi u ustima. Bez obzira na malo drukčiji oblik, dobro poznati okus kroasana je autentičan, rollsi su usto vrlo "instagramični", a u Ziggy's coffee shopu također ističu kako kreme ne sadrže gluten, umjetna bojila ni soju.

Što se tiče cijena, verzije s čokoladom i lješnjakom te bijelom čokoladom i kokosom stoje 2,50 eura, a s Ruby čokoladom i malinom 2,70. Za dopunu Nutellom treba izdvojiti još 40 centi.

27.05.2024., Zagreb - Ziggys caffe. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Te najpoznatije i najviralnije kroasane, inače, uvozimo iz Belgije, a sama tajna je u kremi Callebaut, svjetskog renomiranog proizvođača krema za slastice – otkriva I. Škorić.

A osim okruglih kroasana, veliku pažnju Zagrepčana privukle su i popularne portugalske slastice Pastel de Nata koje se u Zagrebu mogu pronaći jedino u Ziggy's coffe shopu, a stoje 0,99 eura. Iznimno je tražena i Matcha Latte, zanimljiv napitak zelene boje i karakterističnog, pomalo zemljanog okusa, koji zbog aminokiseline L-teanin promiče opuštenost i poboljšava koncentraciju.  Specijalitet su im i specialty kave, a nude i svježe sokove, zobene kaše i tople panini sendviče.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije