Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gušta se do nedjelje

FOTO, VIDEO Počeo je Pizza Festival: Mirisi talijanskih delicija mame na Strossmayerov trg

Zagreb: Pizza festival
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/34
27.05.2024.
u 18:00

Ljubitelji sedme umjetnosti sutra mogu uživati u Silent Movie Nightu, a na programu je "La Dolce Vita", jedan od nezaboravnih klasika legendarnog talijanskog redatelja Federica Fellinija iz 1960. godine u kojem su glavne uloge ostvarili Marcello Mastroianni, Anita Ekberg i Anouk Aimee

Strossmayerov trg od danas je "a little slice of paradise”. Ondje je, naime, otvoreno treće izdanje mnogima omiljene manifestacije, Pizza Festival, a u okusima talijanskih delicija guštat će se do nedjelje. 

Na 11 kućica sprema se više od 35 vrsta specijaliteta, a opojnim mirisima na svoje kućice, među ostalim, mame i Pizza Social Club, Al Dente, RougeMarin chefa Marina Medaka te Tutto Passa. Snage su pak udružili zadarski Picnic i Poma Food Boutique te u ponudu uvrstili sourdough sendviče i specijalne koktele.

Calzone pizzama prženim u dubokom ulju predstavlja se pak Pizza Fritta, a premijerno se na festivalu predstavljaju braća Cvetko iz zagrebačke pizzerije Pizza Re te veseli Zagorci iz Zagylanda. 

A da bi i ovogodišnji Pizza festival Zagreb bio prava oda Italiji pobrinut će se Oui Chef on Wheels gdje će nam chef Vedran Stojanac ponuditi Pastu on Wheels, neodoljivu tjesteninu iz koluta sira

Za podizanje atmosfere do kraja festivala bit će zadužen DJ Ozren Kanceljak koji je i ove godine osmislio vrhunski glazbeni program, sa svakodnevnim nastupima probranih DJ imena i večerima inspirativnih naziva poput Felicità, Penso Positivo ili pak Pizza Boggie. 

VEZANI ČLANCI: 

Ljubitelji sedme umjetnosti sutra mogu uživati u Silent Movie Nightu, a na programu je "La Dolce Vita", jedan od nezaboravnih klasika legendarnog talijanskog redatelja Federica Fellinija iz 1960. godine u kojem su glavne uloge ostvarili Marcello Mastroianni, Anita Ekberg i Anouk Aimee. Počinje u 21 sat, no zbog preuzimanja slušalica, potrebno je doći pola sata ranije. 

Koliko znate o Italiji, tamošnjim specijalitetima te o glavnoj zvijezdi festivala, pizzi, moći ćete provjeriti kroz tematski kviz, vodit će ga Domagoj Jakopović Ribafish, a na programu je u četvrtak. 
 

Komentara 1

Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
19:13 27.05.2024.

Mmmmm 😋

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije