Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do četvrtka

Kulen, čvarci i čobanac na Danima Slavonije u Zagrebu

Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/18
30.09.2018.
u 14:38

Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera predstavit će se stotinjak izlagača, a u pet će dana prikazati spravljanje delicija na tradicionalan način

Kulen, čvarci, čobanac, špek i ostale slavonske delicije mogu se pronaći od danas na Trgu bana Jelačića pa sve do četvrtka, 4. listopada.

Tamo je danasu organizaciji Udruge branitelja proizvođača "Panonija" po peti put otvoreni Dani Slavonije u Zagrebu. U sklopu manifestacije izložbeno-prodajnog karaktera predstavit će se stotinjak izlagača, a u pet će dana prikazati spravljanje delicija na tradicionalan način, dok će posjetitelji će moći uživati i u nastupima tamburaških sastava i KUD-ova. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge i tradicionalnih reklji samo su dio ponude koju su pripremili organizatori. Tehniku zlatoveza pokazivat će Zdenko Salijević iz Valpova, kojemu za jednu sliku treba i 60 sati rada.

– Zlatovez preko papira stara je tehnika kojom su naši djedovi i bake ukrašavali odjeću, šešire, remenje i izrađivali slike – objašnjava Salijević. Izrađuje ga ručno, iglom te zlatnim i srebrnim koncem, a pritom si ne pomaže singericom, što je postalo uobičajeno zadnjih godina.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:49 30.09.2018.

Interesantno je to, kako jedan dan imamo na Trgu, kako liječiti krvne žile srca, mozga itd, a već tjedan kasnije delicije kulena, šunki, čvaraka i čega sve ne, uglavnom hrane koju nebi smjeli jesti želimo li poživjeti koju godinu više!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije