Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirao bandića

Kožić: Spalionica u županiji? To je krajnje neozbiljno

stjepan kožić portal
Grgur Žućko/PIXSELL
31.01.2013.
u 09:17

Davno se odustalo od ideje da županija i Zagreb zajedno rade na rješenju problema smeća, kaže Stjepan Kožić

Iznenađeno je reagirao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na izjavu gradonačelnika Milana Bandića da će se spalionica otpada graditi 50 kilometara izvan glavnoga grada, na području županije.

– Govoriti da će Zagreb riješiti zbrinjavanje otpada sa županijom, a da mi o tome ne znamo ništa, neodgovorno je i u najmanju ruku neozbiljno – komentirao je Kožić.

Dodao je da je 2006. postojao inicijalni dogovor o zajedničkom rješenju problema otpada, no da se davno od toga odustalo. Župan je objasnio da se i tada spalionica trebala graditi na području Zagreba, a ne županije, pa mu nije jasno zašto Bandić ponovno poteže to pitanje.

Budući da je koncept propao, Kožić je kazao kako je županija sama dogovorila lokaciju Tedrovec u općini Brckovljani za gradnju mehaničko-biološkog postupka obrade otpada za koji je stručna studija ukazala da je ekonomski isplativiji i ekološki prihvatljiviji od spalionice.

– Potrošili smo puno truda, vremena i novca kako bismo do 2018. godine sagradili moderan županijski centar za gospodarenje otpadom, pa bi mijenjanje koncepta pet minuta do 12 bilo neodgovorno – istaknuo je Kožić.

>>VIDEO Bandić: Smeće se neće paliti na području Zagreba

>>Bacat ćemo i bombe ako bude trebalo, nećete nas trovati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije