Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samobor

Kolodvor gotov, ali otvorenja nema još barem mjesec dana

'13.01.2011. Samobor - Gradiliste novog autobusnog kolodvora u Samoboru. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
02.06.2011.
u 14:06

Raspisan je i natječaj za zakup lokala, a za gradnju je potrošeno i 4 do 5 milijuna kuna izvan troškovnika.

Nakon godinu i pol dana radova završen je novi autobusni kolodvor u Samoboru. No, dvadeset autobusnih perona, dva ugostiteljska objekta, dva kioska, dvanaest prostora za komercijalne sadržaje i više od 150 parkirnih mjesta još mjesec dana neće biti u funkciji.

Više puta odgađan

"99,9 posto radova je gotovo, ali još moramo doraditi neke sitne detalje i stručna komisija mora obaviti tehnički pregled", rekao je Boris Kušt, direktor poduzeća Komunalac d.o.o., koje je naručitelj radova. Sveukupno je riječ o oko 13.000 četvornih metara površine, od čega je 2070 kvadrata zatvorenog prostora. Cijena je radova, po riječima Borisa Kušta, 44 milijuna kuna s PDV-om, uz 4 do 5 milijuna kuna izvan troškovnika.

O kakvim je troškovima konkretno riječ nismo uspjeli doznati, no ono što se zna jest da je najviše uloženo (oko 15 milijuna kuna) u garažu s atomskim skloništem i da će Komunalac za novi kolodvor sljedećih 15 godina otplaćivati kredit od oko 350.000 kuna mjesečno. Dovršetak izgradnje samoborskog kolodvora odgađan je više puta, a zajednički je za to "okrivljeno" loše vrijeme. Posljednja najava dovršetka izgradnje bila je upravo 1. lipnja, no Samoborci će i ovaj mjesec na stari kolodvor, za čiji je lipanjski najam Grad već izdvojio oko sto tisuća kuna. Toliki se iznos plaćao i sve mjesece kašnjenja izgradnje kolodvora koji će, kako se čulo na posljednjoj konferenciji za novinare, biti skupo i održavati.

 Eminentne tvrtke i lokali

– Najljepši, najnoviji i najmoderniji kolodvor u cijeloj Hrvatskoj će isto tako biti skup zbog održavanja. Komunalac će napraviti sve napore da kolodvor bude u plusu, pa će tako cijene najma prostora biti visoke. Želja nam je da dođu eminentne tvrtke i lokali koji si to mogu priuštiti – dodao je Beljak.

Konkretno, riječ je o početnoj cijeni od 147 kuna za kvadrat prostora za komercijalni sadržaj, kako stoji u natječaju. To znači da će za najmanji lokal od 76 kvadrata zakupac mjesečno najmanje davati više od 11.000 kuna, bez PDV-a. Druga tarifa jest dvostruko niža, a odnosi se na zatvorene uredske prostore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije