Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO OŠTEĆEN

Klaićeva bolnica: Rade sve hitne pedijatrijske i kirurške službe

Klaićeva bolnica
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
03.04.2020.
u 12:14

Zbog nedavnog potresa jedan od objekata Klaićeve bolnice, u kojem su smješteni odjeli dječje kirurgije, trenutno je izvan funkcije, a u tijeku je procjena i sanacija oštećenja.

Obzirom na upite roditelja, iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj poruči su u petak kako u toj ustanovi redovito rade hitne pedijatrijske i dječje kirurške djelatnosti u okviru Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, uz sve prateće dijagnostičke djelatnosti. Svi pacijenti kojima je neophodno bolničko liječenje zbrinjavaju se u zgradi Klinike za pedijatriju, a u istoj je zgradi i Jedinica intenzivnog liječenja koja radi redovito i kontinuirano, kaže ravnatelj Klaićeve Goran Roić.

Zbog nedavnog potresa jedan od objekata Klaićeve bolnice, u kojem su smješteni odjeli dječje kirurgije, trenutno je izvan funkcije, a u tijeku je procjena i sanacija oštećenja. Operativni trakt je u funkciji pa se obavljaju svi hitni operativni zahvati, kao i dio operativnog programa koji zbog prirode bolesti nije moguće odgoditi. Dio operativnog programa koji je bez rizika za zdravlje moguće odgoditi obavit će se nakon ukidanja mjera.

Obzirom na pandemiju koronavirusa na snazi su preventivne mjere i postupci koji se provode već pri dolasku u bolnicu. Trijažni tim uzima anamnestičke podatke od roditelja, odnosno pratitelja, uz obavezno mjerenje tjelesne temperature svim pacijentima, pratiteljima, ali i djelatnicima klinike koji ulaze u krug bolnice.Takve mjere su neophodne kako bi se maksimalno umanjio rizik unošenja infekcije u bolničke prostore, kaže Roić.

Dio specijalističko-konzilijarnog hladnog programa također je privremeno odgođen uz konzultaciju specijalista određenih subspecijalnosti, ali se neophodni pregledi i dijagnostički postupci, čije bi odgađanje moglo značajno pogoršati stanje bolesnika, odvijaju redovito. Redovito se obavljaju i terapijski postupci kroničnih pacijenata, kao i liječenje i dijagnostika onkoloških bolesnika.

U dijelu ambulantnih aktivnosti organizirane su virtualne ambulante tako da je moguće telemedicinski (telefonom, email-om) dobiti savjet liječnika ili medicinskog djelatnika. Na web stranicama Klinike (www.kdb.hr) moguće je dobiti potrebne informacije. Navedeni su brojevi telefona i e-mail adrese pojedinih djelatnosti na koje građani mogu dobiti detaljnije upute.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije