Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAZ SLOBODAN

KIC organizira tribinu Vratimo dignitet duhovnoj poeziji

23. travnja obilježava se Noć knjige
Dubravka Petric/PIXSELL
19.12.2021.
u 18:00

Vratimo dignitet duhovnoj poeziji naziv je tribine koja će se održati u Kulturno-informativnom centru sutra s početkom u 20 sati.

Mnogi su 21. stoljeće nazivali stoljećem duhovnosti, ali te su se nade izjalovile. Tehnologija i to ne samo mirnodopska ubrzano se razvija, no ne i ljudska svijest. Upravo duhovna poezija pomaže čovjeku da u sebi nađe snagu, izdržljivost i vjeru da je promjena na bolje moguća.

Projekt Vratimo dignitet duhovnoj poeziji zajedno ostvaruju ugledna književnica i članica PEN-a i HDP-a Jasminka Domaš, danas jedna od ponajboljih pjesnikinja duhovne poezije u Hrvatskoj, i istaknuta dramska umjetnica Dunja Sepčić. Projekt je zamišljen tako da se u različitim kulturnim centrima, knjižnicama pa i na drugim mjestima najprije predstavljaju autori i autorice i njihovo pjesništvo, a zatim akademska glumica Dunja Sepčić govori stihove određenog pjesnika ili pjesnikinje.

Tribina u KIC-u prva je u nizu koje će se održati u okviru ovog projekta.Uz predstavljanje autora, održat će se i razgovor s publikom.

Jasminka Domaš već tridesetak godina svaki mjesec na Prvom programu Hrvatskog radija objavljuje eseje u emisiji Duhovna misao i  među slušateljima uživa veliku popularnost. Česta je gošća na HTV-u, scenaristica je dokumentarnih filmova.

Dunja Sepčić desetak godina redovito radi na trećem programu HRT-a gdje interpretira poeziju i prozu u emisijama „Poezija naglas“, „Hrvatska proza“, „Antologija pripovijetke“, „Do korica“, „Radio roman“, „Radio napetica“, „Priče za velike i male“ etc. U Društvu hrvatskih književnika učestalo je angažirana na promocijama knjiga proze i poezije. 

Ulaz je slobodan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije