Naslovnica Zagreb vrtić kakav zaslužuju

Kasni adaptacija trgovine u vrtić na Jarunu

Podružnica Dječjeg vrtića Jarun, na adresi Hrgovići 67, treba biti adaptirana, a od radova, kažu roditelji, nema ništa.
20. srpnja 2011. u 22:57 1 komentara 12 prikaza
vrtic
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Iako gradske vlasti tvrde da izgradnja, točnije adaptacija, novog vrtića na Jarunu u Hrgovićima ne kasni, roditelji čija su djeca dobila mjesto u još nepostojećem vrtiću, kažu suprotno. Oko 57 mališana trebalo bi krenuti u vrtić “Dora” 1. listopada (podružnica DV-a Jarun), no, izglednije se čini da će u vrtić najranije s prvim pahuljama snijega... Do tada će biti – doma.

Tek krajem godine?

Kako je ispričala V. I., majka djeteta koje je nakon dvije godine čekanja konačno dobilo mjesto u vrtiću, iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport doznala je, kaže, da će radovi vjerojatno zakasniti.

– U Uredu su mi kazali da se boje kako će radovi biti gotovi tek krajem kalendarske godine, jer su natječaji za javnu nabavu još uvijek u tijeku i ništa se još nije počelo raditi. To vidim i sama jer stanujem u blizini. Kazali su mi i da se natječaji nerijetko poništavaju, tako da sumnjaju da će vrtić biti gotov do 1. 10. – ispričala je V. I.

Njoj je, kaže, kašnjenje veliki problem jer je honorarac, i često radi i po 16 sati na dan.

– Imam još nekoliko ispita na fakultetu, željela sam diplomirati najkasnije do listopada i prijaviti se na natječaje za posao. Ovako to neću moći, jer nemam kome ostaviti dijete, a za dadilju nemam – ispričala je majka, pojasnivši i da njezin suprug, inače visokoobrazovan, također radi, no životni su troškovi previsoki.

Razumno je kasniti

Podsjetimo, gradski prostor u Hrgovićima na broju 67, u kojem se nalazila trgovina, još je prije šest mjeseci namijenjen za vrtić, a do sada radovi nisu ni počeli. Pa ipak, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić, mirno je utvrdio da kašnjenja – neće biti.

– Radovi ne kasne i planirali smo dovršiti radove u listopadu, a upisana djeca do otvaranja podružnice bit će doma – rekao je Lovrić dodajući kako je razumno da će završetak radova možda kasniti koji dan.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • Vito:

    Pa ipak, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić, mirno je utvrdio da kašnjenja – neće biti. – Radovi ne kasne...– rekao je Lovrić dodajući kako je razumno da će završetak radova možda kasniti koji dan. Hoće ... prikaži još!e li ta spodoba odgovarati - ostati bez posla nakon ovako izvaljene gluposti? Kolika mu je plaća? Kakvu školsku naobrazbu ima? Tko ga je i na koji način uošpće zaposlio na tom odgovornom poslu kad ovako izvaljuje pred novinarima?