Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upitnik

Kasni adaptacija trgovine u vrtić na Jarunu

vrtic
Željko Hladika/Pixsell
20.07.2011.
u 22:57

Podružnica Dječjeg vrtića Jarun, na adresi Hrgovići 67, treba biti adaptirana, a od radova, kažu roditelji, nema ništa.

Iako gradske vlasti tvrde da izgradnja, točnije adaptacija, novog vrtića na Jarunu u Hrgovićima ne kasni, roditelji čija su djeca dobila mjesto u još nepostojećem vrtiću, kažu suprotno. Oko 57 mališana trebalo bi krenuti u vrtić “Dora” 1. listopada (podružnica DV-a Jarun), no, izglednije se čini da će u vrtić najranije s prvim pahuljama snijega... Do tada će biti – doma.

Tek krajem godine?

Kako je ispričala V. I., majka djeteta koje je nakon dvije godine čekanja konačno dobilo mjesto u vrtiću, iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport doznala je, kaže, da će radovi vjerojatno zakasniti.

– U Uredu su mi kazali da se boje kako će radovi biti gotovi tek krajem kalendarske godine, jer su natječaji za javnu nabavu još uvijek u tijeku i ništa se još nije počelo raditi. To vidim i sama jer stanujem u blizini. Kazali su mi i da se natječaji nerijetko poništavaju, tako da sumnjaju da će vrtić biti gotov do 1. 10. – ispričala je V. I.

Njoj je, kaže, kašnjenje veliki problem jer je honorarac, i često radi i po 16 sati na dan.

– Imam još nekoliko ispita na fakultetu, željela sam diplomirati najkasnije do listopada i prijaviti se na natječaje za posao. Ovako to neću moći, jer nemam kome ostaviti dijete, a za dadilju nemam – ispričala je majka, pojasnivši i da njezin suprug, inače visokoobrazovan, također radi, no životni su troškovi previsoki.

Razumno je kasniti

Podsjetimo, gradski prostor u Hrgovićima na broju 67, u kojem se nalazila trgovina, još je prije šest mjeseci namijenjen za vrtić, a do sada radovi nisu ni počeli. Pa ipak, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić, mirno je utvrdio da kašnjenja – neće biti.

– Radovi ne kasne i planirali smo dovršiti radove u listopadu, a upisana djeca do otvaranja podružnice bit će doma – rekao je Lovrić dodajući kako je razumno da će završetak radova možda kasniti koji dan.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
07:55 21.07.2011.

Pa ipak, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić, mirno je utvrdio da kašnjenja – neće biti. – Radovi ne kasne...– rekao je Lovrić dodajući kako je razumno da će završetak radova možda kasniti koji dan. Hoćee li ta spodoba odgovarati - ostati bez posla nakon ovako izvaljene gluposti? Kolika mu je plaća? Kakvu školsku naobrazbu ima? Tko ga je i na koji način uošpće zaposlio na tom odgovornom poslu kad ovako izvaljuje pred novinarima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije