Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za fotelje

Kandidati se već sami nude za članove uprave Holdinga

08.11.2013., Zagreb - Predsjednik Zagrebackog Holdinga Slobodan Ljubicic. Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL
26.10.2014.
u 16:28

U upravu bi trebali stručni ljudi, a u kadroviranje bi otvorenije ušli HSLS i HSS. Nagađa se i da bi ostavke dali Ljubičić, Tolić i T. Colić

Idućih nekoliko tjedana Zagrebački holding vodit će članica uprave Daniela Franić, koju je opunomoćio pritvoreni predsjednik uprave Slobodan Ljubičić, a u međuvremenu će biti izabrani novi članovi i predsjednik uprave. Politička situacija u kojoj većinu imaju nezavisni zastupnici s liste Milana Bandića, uz podršku Kluba HSLS-HSS, a koji su na nacionalnoj razini u koaliciji s HDZ-om pa je moguće da i oni imaju utjecaj pri kadroviranju, definirat će novi sastav uprave i dovesti ljude od svog povjerenja.

Vodeći političari u gradu opravdano nagađaju da će Ljubičić i pritvoreni član uprave te direktor ZET-a Ivan Tolić dati ostavke na svoje funkcije kako bi ih sud što prije pustio na slobodu.

Nagađaju da bi im se s ostavkom mogla pridružiti i Tihana Colić, članica Holdingove uprave čije je ranije zaposlenje u Gradskoj plinari jedna od stavki istrage u kojoj su osumnjičeni njezini kolege iz uprave.

U upravu bi, doznajemo, trebali ući stručni ljudi (što je i do sada bila parola gradonačelnika Bandića), a sada će se otvorenije u kadroviranje uključiti HSLS i HSS koji su dosad, bez obzira na savezništvo s Bandićem, držali distanciju u kadrovskoj podjeli.

Iako se čini da, s obzirom na situaciju i probleme u kojima je Holding, nitko ne bi htio preuzeti odgovornost – 2017. godine na naplatu dolazi 300 milijuna eura obveznica, Gradska groblja trebala bi podići cijene, mora se riješiti zbrinjavanje glomaznog otpada, nitko ne želi preuzeti odgovornost za javnu nabavu – interesenata, navodno, ima i već su se počeli sami nuditi.

Komentara 7

BL
Blomberg
19:14 27.10.2014.

Nadam se da ce se ovaj put prijaviti jedan cjepljeni zagrepcanin imamo ih dosta skolovanih, koji bi najbolji bili za taj posao.

2X
2Xgeneral
12:04 27.10.2014.

nema tu sreće!!! prvo treba razjurit 50 posto onih koji dolaze na posel pro forme!!! produktivnost podignuti 150 posto i to je to!! dnevno tražiti izvješća o radu svakog zaposlenika - kao kod privatnika ( nakon posla, znaš koliko je tko zaradio tog dana !! )

CH
chemica
13:03 27.10.2014.

Znači, ipak postoje neki "sitni" dugovi? Ma nemojte. Gledajući komentatore ovdje, Milan Bandič ispade najbolji gradonačelnik u Svemiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije