Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura - gornji grad

Kanalizacija stiže na Pantovčak i Kraljevec

Stanari Prekrižja
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
04.04.2014.
u 13:31

Večernjakov tim, baš kao što je i obećao, pozorno prati rokove koje su građanima dali gradski pročelnici i njihovi suradnici na tribini održanoj u Gornjem gradu. U rujnu će se urediti stube Ljubinkovac, Svibovac i Magdićeve.

Rješenje najvećeg problema na području gradske četvrti Gornji grad – Medveščak počelo se nazirati nakon točno pet mjeseci, koliko je prošlo od prve Večernjakove tribine “Želite li bolji kvart?”, a stanovnici Donjeg Prekrižja, Kraljevec i Pantovčaka konačno bi mogli dobiti kanalizaciju.

Stotinjak kućanstava

Naime, u inventuri, u sklopu koje je Večernjakov tim odlučio provjeriti što je točno odrađeno od obećanja koja su dali pročelnici gradskih ureda i tvrtki, Zagrebački je holding izvijestio da su ishodili lokacijsku dozvolu za sabirni kolektor odvodnje sliva potoka Kraljevec, dok je gradnja sustava odvodnje na području Pantovčak – Donje Prekrižje – Kraljevec u programu građenja Vodoopskrbe i odvodnje za 2014. godinu.

Stanovnicima stotinjak kućanstava na tom području dvorišta više neće plivati u fekalijama nakon svake veće kiše i konačno neće morati svaki mjesec plaćati ispumpavanje septičkih jami u susjedstvu Predsjedničkih dvora.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

– Zemljišta su na ime mrtvih vlasnika, u povratu, onih koji žive u inozemstvu – objasnio je dugogodišnji problem Goran Ćurković, voditelj odsjeka Službe za mjesnu samoupravu GČ Gornji grad – Medveščak. Novu odvodnju iščekuju i u Vlaškoj, Petrovoj te Babonićevoj. Kanalizacijska mreža stara je više od sto godina te njen sadašnji kapacitet ne može podnijeti preopterećenje koje je nastalo zbog gradnje novih zgrada.

Rekonstrukcija Mesničke

– Rade se idejna rješenja, u 2014. predviđeno je ugovaranje projektne dokumentacije, a početak radova očekujemo tek 2015. godine – rekao je pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić. Projektna dokumentacija priprema se i za obnavljanje Mesničke ulice, koja bi se trebala rekonstruirati tijekom ove godine, a za uređenje sportske dvorane Škole za medicinske sestre u Mlinarskoj Grad je tražio novac i od Europske unije.

No ove će se godine konačno urediti stube Ljubinkovac, Svibovac i Magdićeve koje su bile u lošem stanju te su predstavljale opasnost za građane.

– Stube su uvrštene u plan malih komunalnih akcija za 2014. Planirane radove ugovara gradonačelnik, kada se, u suradnji sa Službom za mjesnu samoupravu, provedu postupci javne nabave i ugovore specificirani radovi. Očekujemo da to neće biti okončano prije ljeta kao priprema za početak radova. Radovi bi mogli početi u ranu jesen – rekao je Ćurković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije