Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kajgana i palačinke bez jaja na radionici zdravog kuhanja

Štand s gotovim jelima i gulašom od 15 kuna, zdravi sokovi i kava...
08. rujna 2012. u 12:00 5 komentara 215 prikaza
'08.09.2012., Zagreb - Na trgu bana Josipa Jelacica odrzava se 5. ZeGeVege - festival odrzivog zivljenja. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'

Kako za doručak napraviti jeftinu kajganu bez jaja za samo 10 minuta, a uz to i izuzetno zdravu, objašnjavala je znatiželjnim građanima jučer na Trgu bana Jelačića Gordana Hećimović iz udruge Prijatelji životinja. Savjete u vezi s jeftinim i zdravim kuhanjem građani mogu dobiti i danas cijeli dan, a recepte mogu isprobati s domaćim namirnicama, voćem i povrćem, namazima, džemovima... koji se na trgu mogu kupiti po 20 posto nižim cijenama.

A sve to u sklopu ZeGe Vege – festivala održivog življenja na kojem će se i ove godine na 50 štandova predstaviti hrvatski proizvođači vegetarijanske hrane, ekopoljoprivrednici, ekološka vozila, proizvođači kozmetike i sredstava za čišćenje koja nisu testirana na životinjama...

Pohano, a bez jaja

Nakon radionice pripreme kajgane bez jaja u 9.30, u 10.30 slijede radionice o pohanim sojinim medaljonima bez jaja. Ražnjići i sejtan s roštilja su u 12.30, a palačinke bez jaja s čokoladom i orasima u 14.30 sati.

– Veganska hrana je jeftina, pogotovo ako radite tofu i sejtan kod kuće, a zdrav obrok spremi se za 10 minuta – kaže G. Hećimović.

Osim radionica, tu je i štand s gotovim jelima gdje se gulaš može pojesti za 15 kuna, uz zdrave sokove, te kavu.

Danas do 17 sati


Od 9 do 12 sati besplatno će se raditi frizure s prirodnom kozmetikom, a od 12 do 15 nudit će se i besplatni kozmetički tretmani s prirodnim preparatima. Osim voća i povrća, na akciji su i sredstva za pranje posuđa, ulja... ZeGeVege festival traje još danas do 17 sati.

Elipso

 • Avatar hrvoje horvat
  hrvoje horvat:

  Jel ide s tom kajganom boranija i šargarepa?

 • Testera:

  Tofe i šejtane jedite negdje drugdje. S kajganom idu pečene kobase i slanina a sve ostalo su budalaštine.

 • Pegaz:

  Dakle, palacinke bez jaja - OK, vec vidjeno i lako izvedivo. Medjutim, kajgana bez jaja? Kakva je to "kajgana bez jaja" pa kajgana je naziv za jelo koje se spravlja od jaja, nema kajgane od tikvica ili kajgane od karfiola.....svasta.