Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dođite maskirani

Jeste li se ikad pitali zašto su nam vampiri privlačni? Odgovor potražite na događanju u centru Zagreba

'SUMRAK SAGA 1'
02.02.2024.
u 09:20

Organizatori najavljuju razgovore o zaigranoj gotičkoj estetici i atmosferi koje su nezaobilazan dio njihovog kulerskog imidža

Je li vampir najromantičniji od svih fantastičkih bića? Ili možda, postoji li u cijelom zapadnom kanonu lik koji voli presvlačenje i romansu više od Carrie Bradshaw? Ta su pitanja temelji treće po redu seanse Knjiškog moljca koji se održava u KIC-u.

Pričat će se o fenomenu vampira na filmskom platnu, njihovoj bezvremenskoj privlačnost, te o zaigranoj gotičkoj estetici i atmosferi koje su nezaobilazan dio njihovog kulerskog imidža, najavljuju organizatori.   Pristupit će se i analizi kultne serije "Seks i grad" uz pomoć arhetipa i tropa naših svagdašnjih. U ovom troperifičnom segmentu će analizirati klasne dimenzije intimnih odnosa, a potom se baciti na arhivistiku književnih i filmskih arhetipa ličnosti koji vežu "Seks i grad" s brojem drugih modernih narativa. 

VEZANI ČLANCI: 

Upad na događanje je besplatan, a za one maskirane - još besplatniji! U KiIC svratite u ponedjeljak u 20 sati. 

VIDEO: Baka ne želi besplatno čuvati unuku: 'Želim barem 18 eura po satu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije