Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Jelavić na sudu: Tužitelju sam zanimljiv zbog Bandića

'Tijekom ovog postupka spoznao sam da je optužnica temeljena na pretpostavkama, doživljajima, željama, impresijama i insinuacijama, a izostale su činjenice o kojima ovaj časni sud presuđuje'
07. veljače 2019. u 08:50 7 komentara 1175 prikaza
Davor Jelavić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

– Tijekom ovog postupka spoznao sam da je optužnica temeljena na pretpostavkama, doživljajima, željama, impresijama i insinuacijama, a izostale su činjenice o kojima ovaj časni sud presuđuje. Tužitelju sam zanimljiv jer sam u javnosti percipiran kao blizak suradnik gradonačelnika i kao takav trebao sam gradonačelnika dovesti u inkriminirajući položaj. Nisam počinio to za što me se tereti. Rad u gradskoj upravi i lanac upravljanja počivaju na povjerenju, a ja nisam imao razloga posumnjati u suradnike – kazao je u svojoj obrani Davor Jelavić, jedan od optuženih u aferi GUP.

analiza Kakvo je stanje u hrvatskom pravosuđu? Donosimo pravu istinu!

On i njegovi suoptuženici, Željko Horvat, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek, Vidoje Bulum, Greta Augustinović Pavičić, Petar Milas i Andreja Gazdek, na zagrebačkom su Županijskom sudu iznijeli obrane. Sve ih USKOK tereti da su malverzacijama s prenamjenama gradskih zemljišta Grad Zagreb oštetili za oko 68 milijuna kuna. Optužnica protiv njih podignuta je 2015. godine, a suđenje koje je počelo u veljači 2017. ulazi u završnu fazu.

Horvat je u svojoj obrani naveo da su se ispravci prostornih planova radili svugdje u zemlji, a ne samo i Zagrebu. Kazao je i da Zakon o prostornom uređenju uopće ne propisuje proceduru ispravaka grešaka Generalnog urbanističkog plana. Njemu i ostalima stavlja se na teret i da su ispravke GUP-a koristili kako bi radili prenamjene u izvornom planu, a on je u obrani naveo i da svi oni koji su bili angažirani u proceduri uopće nisu percipirali da se time možda povećava vrijednost zemljišta. Krivnju je u vrlo ekstenzivnoj i opširnoj obrani zanijekala i Greta Augustinović Pavičić.

Davor Jelavić Afera Agram Nastavljeno suđenje Bandiću i suradnicima: 'Ne znam kriterije za zamjenu zemljišta'

– Odbacujem i poričem sve optužbe, a u svojih 39 godina karijere uvijek sam radila pošteno i odgovorno. Poštivanje zakona uvijek mi je bilo opće dobro i svetinja – kazala je G. Augustinović Pavičić.

>>Žagar: Kada sam ja radio na GUP-u svi su nešto tražili od mene- i Mamić i Horvatinčić

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
 • Avatar Kradeseze
  Kradeseze:

  Koja sprdačina od našeg korumpirano-političkog pravosuđa! Čak im se i optuženici javno sprdaju u lice. Ovu cijelu gradsku vladajuću ekipu treba na 20 godina u Remetinec...

 • Avatar comandante
  comandante:

  a zašto i kako bi lik poput tebe i bio nekome zanimljiv osim da nije blizak suradnik seljonačelnika? Ne precijenjuj se i uz nogu!!!

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Politika te zaštitila