Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Janica: 'Naravno da neću primiti novčanu nagradu'

Novčana nagrada iznosila je 50.000 kuna
17. svibnja 2017. u 13:39 2 komentara 859 prikaza
Janica Kostelić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Naša najbolja sportašica svih vremena i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić izjavila je u srijedu na predstavljanju Europskog tjedna sporta da će postupiti sukladno napucima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje joj je u utorak sugeriralo da "otkloni primitak novčane nagrade u sklopu priznanja 'Zagrepčanka godine', koja će joj biti dodijeljena za Dan Grada Zagreba. 

Janica Kostelić povjerenstvo Novčana nagrada Janici Kostelić kao 'Zagrepčanki godine' mogla bi se smatrati nedopuštenim darom

"Ja sam odmah po saznanju da sam dobila priznanje "Zagrepčanka godine", u koje spada i novčana nagrada od 50 tisuća kuna, uputila upit Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa od kojeg sam jučer dobila mišljenje i naravno da neću uzeti novčanu nagradu", izjavila je za Hinu Janica Kostelić. 

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković u obrazloženju mišljenja kazala je da je Povjerenstvo odlučilo dosljedno tumačiti odredbe čl. 11 Zakona "koji kaže da se darom ne smatraju državna priznanja", a u ovom slučaju "nije riječ o državnom priznanju, već je to naknada jedinice lokalne (regionalne) samouprave".

"Radi se o značajnom novčanom iznosu i u potpunosti se slažem s obrazloženjem Povjerenstva u kojem stoji da se neprimanjem novčanog djela ove nagrade više štiti integritet i vjerodostojnost dužnosnika, ali i povjerenje građana u tijela javne vlasti", rekla je Kostelić koja će Odlukom zagrebačke Gradske skupštine  31. svibnja primiti priznanje "Zagrepčanka godine",  kao javno priznanje za vrhunske rezultate i afirmaciju žena u sportu.

Nazočnost državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport novinari su iskoristili i za  pitanja o tome kako napreduju aktivnosti vezane za izradu Nacionalnog programa sporta i Nacrta Zakona o športu.

"Sve aktivnosti vezane uz donošenje ova dva značajna dokumenta za razvoj našeg sporta odvijaju se prema zacrtanoj dinamici i vjerujem da bi do kraja godine mogli u redovnu proceduru uputiti nacrt prijedloga zakona o sportu, a otprilike u tom vremenu mogli bi dobiti i novi Nacionalni program sporta", zaključila je Janica Kostelić.

Ivica Kostelić U emisiji Veto Kostelić: Ja nikad ne bih volio raditi to što sada radi Janica Ivica Kostelić - Bakačeva ulica NOVA IVIČINA PUSTOLOVINA Kostelić: Temperatura je minus 23, šator tutnji u grmljavini, a obavljanje velike nužde je avantura... Ivica Kostelić na Grenlandu KAKAV PODVIG Pogledajte sjajne fotografije s najveće pustolovine Ivice Kostelića

 

Mirko Drašković
18 bjegunaca
Europol objavio fotografije najtraženijih seksualnih predatora, među njima je i Hrvat
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?