Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saga vrtići

Iz Udruge Roda poručili: Prestanite politizirati!

\'30.03.2010.Zagreb, Hrvatska - Odrzana je sjednica zagrebacke Gradske skupstine.Tatijana Holjevac, Vidoje Bulum, Milan Bandic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/Pixsell
01.07.2011.
u 20:50

Rok za predaju papira istekao, političari se ne mogu dogovoriti, ravnatelji bez komentara

Ili su na sastanku, ili na godišnjem odmoru, ili pak ne žele ništa komentirati – odgovori su koje smo danas od ravnatelja deset dječjih vrtića u Gradu Zagrebu dobili kada smo pokušali doznati po kojoj će se odluci oni ravnati – onoj Bandićevoj ili pak onoj Tatjane Holjevac.

Odluka je na snazi

Politička prepucavanja i neslaganja ravnateljima vrtića potpuno su svezala ruke i začepila usta. Iako je roditeljima istekao posljednji rok da predaju papire potrebne za određivanje cijena, neki ipak to nisu učinili. Podsjetimo, potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac, roditeljima je poručila da ne skupljaju potrebnu dokumentaciju, a ravnateljima da je ne primaju. Pri svome je ostala i danas nakon sastanka s članovima Upravnog vijeća vrtića čija je dužnost imenovati ravnatelje.

– Odluka koja je na snazi od travnja, a koja glasi da cijene ostanu po starom i da je jedini potreban dokument za upis prijava boravišta ostaje važeća i sada i nema druge – uporna je potpredsjednica Skupštine. Protiv prikupljanja dokumentacije su i članice iz Udruge Roda. Kažu, od samoga početka naglašavale su da će se prikupljeni podaci zlorabiti.

– Tražimo da se riješi problem naplate vrtića u Gradu Zagrebu po važećem modelu naplate, koji je prihvatila Skupština grada Zagreba od 20. travnja, kao i da se isti model prenese na naplatu privatnih i vjerskih vrtića – poručili su iz Rode. Ujedno traže da svi dosad prikupljeni podaci o visini primanja roditelja zaštite i prestanu zlorabiti.

– Prestanite politizirati, uozbiljite se, posavjetujte se sa strukom i počnite poštivati važeće zakone RH –poručile su Rodine članice. Poziv Tatjane Holjevac roditeljima, a i ravnateljima da ignoriraju prikupljanje dokumentacije, kao i sastanak s članovima upravnih vijeća vrtića osudili su i HDZ-ovci.

HDZ: Ne želimo u to

– Mi smo kao klub rekli da ne želimo u tome sudjelovati, a ovako je ona poslavši to u ime Skupštine uplela i nas. Ako je to već planirala izvesti trebala je poziv poslati samo u ime vladajuće većine – rekla je Margareta Mađerić. Poručila je kako su ravnatelji stavljeni u položaj da se politički opredjeljuju i kako takvim načinom Tatjana Holjevac zapravo poziva ravnatelje da djeluju protuzakonito.

– Problem nisu sposobni riješiti već sedam mjeseci – zaključuje Mađerić. No, Tatjana Holjevac uporna je i poručuje: – Skupština je osnivač dječjih vrtića i ona odlučuje o cijenama smještaja mališana. A njoj je odgovorio Bandić, prozvavši da unosi nemir u zagrebačke obitelji. Isto to ponovit će i javnim oglasom, u kojem objašnjava zašto roditelji moraju poštivati njegovu odluku i cjenik. Ali, ponoviti i postotke prema kojima će viša cijena zahvatiti 25 posto korisnika. Holjevac je napomenuo i da "ne remeti redovito funkcioniranje predškolskih ustanova Grada Zagreba".

Ključne riječi

Komentara 3

KV
kvadriceps
23:13 02.07.2011.

Obitelji sa troje i više djece po novom obračunu plačati će vrtić 200kn ili ništa bez obzira na ukupni prihod kućanstva.

VI
Vito
08:40 03.07.2011.

milan bandić mora završiti u zatvoru Ako ništa drugo zbog trošenja novca građana na pamflete koje plaća novinarskim kućama pozivajući se na nekake njegove odluke koje su mu osporila tri mjerodavna ministarstva... Odluka zadnje gradske skupštine je zakonita i nemama zakona koji ju može ukinuti... milan bandić se onda isto tako može pozivati i na zakone iz 1971. kad je došao u Zzagreba na pokušaj školovanja pa dobio diplomu opštenarodne odbrane i društvene samozaštite, a ostao neškolovan...

PC
poshten_chovek225
08:23 04.07.2011.

Treba placat prema prosjeku –ako zaradis vise od 30 posto od minimalca za 1 djete normalni iznos na 2 koliko imas pravo u razlici izmedu minimalca od 1 do 2 djeteta ,a ne kao do sad na oba ,itd-itd potd-itd po prosjeku od minimalca njegove profesije ili skolstva kao i zarade supruga-supruge Placanje za samohrane –majke – oceve- samo oko je nesretnim slucajem jedan od roditelja preminuo-, samostane- majke – [koje nisu udate]-ocevi- rastavljeni bilo kojom krivnjom za djecu iz prvog braka treba da plate punu cjenu ,a ne osnovat nove OBITELJI njima dat sve a prvima koliko ostane ili nista kao do sad. Status samohrane majke koja ima ili zeli imat djete a ne zeli su udat ili vezat uz drugu osobu suprotnog pola iz bilo kojih pobuna puna cjena bez obzira na prosjek –posebno naplatit duplu cjenu takozvanim samostalnim majkama –GEJ-,jer one sve zive u zajednicama svojih umnobolesnih partnera i tako zarazno sire i prenose nezdrav ucinak na djelovanje i razvoj tog djeteta tako da je toj djeci potrebna veca paznja kod odgoja u –vrticima-skoli itd-itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije