Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Iz Jabuke uzvraćaju 'udarac' Gradu: Svi što ste pokrenuli protiv nas je nezakonito

Grad koji se u svojoj današnjoj izjavi poziva na nezakonitosti, nikada nije bio, dodaju, zakoniti vlasnik prostora kluba Jabuka.
15. listopada 2020. u 17:20 4 komentara 645 prikaza
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Grad je danas, podsjetimo, poslao poduže priopćenje u kojem se očitovao oko situacije s navodnim zatvaranjem kultnog kluba Jabuke te naveo kako se ona ne gasi, kao što se to danima špekulira. Međutim, na istup Grada reagirali su iz samog glazbenog kluba istaknuvši kako pretpostavljaju da je "gradonačelnik Jabuku namijenio nekom od svojih poslušnika, mi ih iz milja zovemo „Rođo“.

U subotu Ne damo Jabuku - za očuvanje kultnog kluba organizirali i prosvjed

"Istina da je GSK Jabuka potpisala s Gradom 2001.g. ugovor o korištenju poslovnog prostora što smo napravili zato, jer smo jedino tako od Grada mogli dobiti minimalne tehničke uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti koja je ishođena na tvrtku Glazbeni klub Jabuka d.o.o., čiji je udruga GSK Jabuka jedan od osnivača i prema tom ugovoru cijelo vrijeme se Gradu  plaća najamnina, tako da Jabuka nema nikakva dugovanja", ustanovili su iz kluba.

Grad koji se u svojoj današnjoj izjavi poziva na nezakonitosti, nikada nije bio, dodaju, zakoniti vlasnik prostora kluba Jabuka. 

stečajni postupak Dugogodišnji spor priveden kraju, Milan Bandić preuzima kultnu 'Jabuku'

"Naime, Osnovna škola Jabukovac je Ugovorom o prijenosu prava vlasništva tek 28. veljače 2017.g., nezakonito, bez ikakve naknade, prenijela na Grad vlasništvo nad prostorom Jabuke.  Već prije tog datuma, Grad je podigao sudske postupke za našim iseljenjem, na što nisu imali pravo. Također nam je poznato da se Grad  i prije pokušao upisati kao vlasnik prostora Jabuke, ali je  njihov zahtjev odbijen od strane Ministarstva znanosti pa se pribjeglo ovakvom nezakonitom Ugovoru o prijenosu vlasništva, čime je oštećena Jabuka, osnovna škola Jabukovac, a prije svega Zagrepčani", navode dodajući kako je "likvidaciju" Jabuke predložio Grad, koji je sam nezakonito imenovao odvjetničko društvo „Krsnik i partneri“, bez njihovog znanja i koji sve postupke zapravo vodi u interesu Grada, a protiv Jabuke. 

ČELNI ČOVJEK DOMOVINSKOG POKRETA Škoro poručio Šprajcu: Ja nisam bio u klubu. Nisam toliko važna faca kao vi

"Tako je i Gradu od strane nezakonitog likvidatora priznat nepostojeći dug u iznosu od kako kažu, pola milijuna kuna i pokrenut stečaj. Nadalje, presmiješni su i precinični navodi iz priopćenja Grada  da nas se izbacuje kako bi se u Jabuci osigurao nastavak kulturne djelatnosti, jer kulturna djelatnost se u Jabuci odvija već 52 godine, ali je očito da se ne odvija onako kako si je to zamislio gradonačelnik", zaključuju.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
 • DarkLord:

  Jabuko, za boga milog kak protuzakonito, a sud je donio presudu. I vas mi je vec pun lulek.

 • iva.begovic:

  Vlasnik i osnivač svih osnovnih škola u Gradu Zagrebu je - Grad Zagreb. Prema tome prijenos prava korisnika prostora (škola) na vlasnika (Grad) nikako ne može značiti da Grad nije vlasnik. Ono što se dogodilo kinu Europa to je tužno ... prikaži još! ali ova udruga koja navodno duguje 500.000 kuna i ne posjeduje račun, a bavi se gospodarskom djelatnošću, svakako nije za usporedbu. Ideja o civilnom društvu i udrugama je ok ali ono kako je ta ideja u nas primitivizirana i iskorištena za izbjegavanje propisa, to je strašno. Budala svatko tko osnuje tvrtku ili obrt i plaća poreze, polaže račune, trpi nadzore. Stoput je bolje osnovati udrugu i obrtnicima i tvrtkama smijati se u brk.

 • Avatar Agramer MCOIS
  Agramer MCOIS:

  Seamota kaj delaju banditi!Jabuka je institucija !Ne damo Jabuku,lopine!