Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve do kraja godine

Iselili još 300 svinja s Jakuševca: Ostalo ih 650

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
14.09.2021.
u 12:48

Do početka ove godine trebala je bivša vlast, podsjećamo, sve farme zatvoriti jer je od tad počela vrijediti Odluka o zabrani držanja domaćih životinja na Jakuševcu.

Zatvaranje farmi na Jakuševcu jedna je od stavki koja repove vuče još iz mandata bivše vlasti, a i kako je Večernjak već ranije pisao, razlog je to bio prvih neslaganja koalicije Možemo! - SDP na razini gradske četvrti Novi Zagreb - istok. Kako su izvijestili iz spomenutog Vijeća, zadnja dva mjeseca uspjeli su iseliti još 300 svinja i trenutačno ih je ostalo još oko 650. 

Do početka ove godine trebala je bivša vlast, podsjećamo, sve farme zatvoriti jer je od tad počela vrijediti Odluka o zabrani držanja domaćih životinja na Jakuševcu. 

"Tijekom posljednja dva mjeseca inspekcijskim nadzorom komunalnog redarstva utvrđeno je da je na području Jakuševca broj svinja smanjen za 300. Time je od približno 950 svinja na početku srpnja trenutno preostalo oko 650 svinja. Predviđanje komunalnog redarstva je da će većina farmi biti zatvorena do kraja godine, a naše aktivnosti su i dalje usmjerene na osiguravanje podrške komunalnom redarstvu za brzo i mirno rješavanje pitanja svinja na Jakuševcu", navode iz Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - istok.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
13:47 14.09.2021.

Jakuševčani su licemjeri,... uzimali su velike novce koje im je davao pokojnik , i jambrali protiv smeća koji je na tom mjestu dulje nego što sam ja rođena,... a svinje su puštali jesti po njemu od kad znam za sebe.... ono što im najviše smeta je što novi gradonačelnik vjerojatno smjera prestati plaćati te naknade i što misli provesti zakon po kojem u gradu se ne možeš baviti ovom vrstom poljoprivrede, kao tov životinja. pokojnik je bio mudriji i nije htio provesti zakon da se glasači ne bi priklonili nekom drugom...i sada onima koji ne znaju za te stvari farbaju oči,...neka se netko od njih javi i javno kaže kolko novaca se dobiva zato kaj žive u blizini depoa u ime lošeg života?

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
18:23 14.09.2021.

Problem je 300 svinja a nije problem azil u Dumovcu za 1000 pasa , konja i tko zna cega , 100 tisuca kucnih ljubimaca a tu ima i pasa zmija pa i vijetnamskih svinja po stanovima nisu problem (a nuzdu obavljaju na ulici) al je eto problem svinja koja zivi u svojoj nastambi u predgradu tj selu Jakusevec , i sad 300 svinja smeta a ne smeta stotine tisuca tona smeca otrova , pelena punih izmeta , stvarno pametno i licemjerno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije