Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlaška 87

Instalacije i murali oživjeli derutni prostor

'11.09.2013., Zagreb - U bivsoj vojnoj bolnici u Vlaskoj ulici okupljaju se umjetnici koji u sklopu muzeja ulicne umjetnosti oslikavaju zidove i izradjuju instalacije.'
'Petar Glebov/PIXSELL'
12.09.2013.
u 22:00

Ovogodišnji MUU prvi put se bavi revitalizacijom napuštenog gradskog prostora

Počelo je oslikavanje zidova napuštene vojne bolnice u Vlaškoj gdje će se od 22. do 29. rujna održati četvrti Muzej ulične umjetnosti (MUU). Dosad su svoje radove završili umjetnici hrvatski Sergej Vutuc, talijanski Moneyless... Svoja djela izložit će 40-ak umjetnika iz Hrvatske i regije te Italije, Bugarske, Španjolske i Francuske. Instalaciju i mural izlaže umjetnik Sretan Bor.

– Instalaciju radim od drveta, zemlje i stolova. Svidjela mi se cigla na podu i njezin spoj sa komadima parketa iz kojih je nastao lik čovjeka – kaže Sretan Bor smjestio u potkrovlje. Sergej Vutuc koji je autor skate pool-a u SC-u, znanog i kao skate skulptura, izložio je instalaciju prozora posloženih na zidu, a napravio je i crteže na prvome katu.

Ovogodišnji MUU prvi put se bavi revitalizacijom napuštenog gradskog prostora. Noviteti uključuju regionalnu suradnju s Dispatch kolektivom iz Beograda kroz regionalni postav naziva Kolektivne autonomije. Najzanimljivije će biti u nedjelju 29. rujna jer će se kroz cijeli dan događati niz zanimljivosti od druženja, koncerta... svi su pozvani, ističu iz MUU.

>>Vojnu bolnicu na dvije godine preuzimaju vrhunski kreativci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije