Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Inicijativa protiv gradnje crkve u parku u Savici poziva građane da upute što više prigovora

Kao razloge za prigovor protiv gradnje crkve u parku u Inicijativi između ostalog ističu da su "crkve jako bučni objekti koji zvone i danju i noću", a ne podliježu ograničenjima, da će narušavanje mira i zelenila dovesti do pada cijene stanova, da se prostor za igru djece smanjuje...
01. srpnja 2016. u 14:40 21 komentara 3154 prikaza
savica
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Inicijativa građana Trnjanske Savice "Čuvamo naš park", koja se protivi izgradnji crkve na mjestu postojećeg parka u tom zagrebačkom kvartu, pozvala je vlasnike stanova da u što većem broju dođu u Gradsku upravu i upute prigovore kako bi se gradnja spriječila.

Naime, kako navode, Grad je pozvao neposredne zemljišno-knjižne susjede da 6. srpnja u 14 sati u zgradi Gradske uprave izvrše uvid u spis predmeta i idejni projekt za ishođenje lokacijske dozvole te da se izjasne o njemu. Inicijativa tvrdi da je Grad učinio sve što može da bi ovo prošlo neprimijećeno i da bi stiglo što manje prigovora pa su pozvali vlasnike stanova da se odazovu tom pozivu u što većem broju, ili da to učine putem opunomoćenika, te da izvrše uvid u spis i upute što veći broj prigovora.

Savica divovski centar Savica ili Dubai? Boje se da neće vidjeti 'ni Sunca ni Mjeseca' 26.05.2013., Zagreb - Okupljanje građana i potpisivanje peticije protiv izgradnje crkve u parku na Savici.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL INVENTURA Kvartovska tribina Propala dva glavna projekta – igralište na Savici i dječji park na Miramarskoj

Kao razloge za prigovor protiv gradnje crkve u parku u Inicijativi između ostalog ističu da su "crkve jako bučni objekti koji zvone i danju i noću", a ne podliježu ograničenjima, da će narušavanje mira i zelenila dovesti do pada cijene stanova, da se prostor za igru djece smanjuje, a kažu i da na Savici ima mnogo pogodnijih mjesta za crkvu od ovog parka.

S druge strane, župnik buduće crkve Antun Vukmanić rekao je još 2013. da im je Grad dao tu lokaciju jer je bila jedina imovinsko-pravno čista, da je logika da se crkva gradi u središtu kvarta, te da je od stambenih zgrada udaljena prema svim propisima.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
 • Avatar helada
  helada:

  Na Savici, u dijelu gdje ce biti crkva, sagradjeny je prvo ogromna siva zgradurina u kojoj je Lidl, a sad se gradi još jedna deseterokatnica. Kad pokraj nje jos dodje i crkva, naselje ce biti potpuno unakazeno, a jedini veliki ... prikaži još! park na Savici unisten. Sve i opet zato da bi se Bandic-stari partijac i komunjara, ulizao crkvi katolickoj i namjestio poslove svojim kompanjonima iz gradjevinskog lobija. Nemam bas nista protiv Crkve, ali imam protiv gradnje objekta crkve na toj lokacij na Savici. Dok Zagreb bude Bandiceva "prćija", ne mozemo ocekivati ni estetiku ni etiku...

 • Deleted user:

  Hm, imaju za građevnu dozvolu, ua gradnju, za priključke...ali od vrlo siromašnih župljana traže milodare ali i priloge od nekoliko tisuća kuna za gradnju, dogradnju, uređenje, ...Međutim, sjaj i raskoš domova umirovljenih svećenika se ne smanjuje, blještavilo i luksuz na ... prikaži još! svakom koraku....sve uz milodare i naplatu svega.....Tak se da. Donacije iz inozemstva redovite i obilne, Državni proračun isplaćuje pozamašne iznose za plaće i doprinose svećenika, sestara i osoblja.....Tak se da. Nekada su imali svoje vrtove, voćnjake, staje..živjelo se vrlo skromno i u znoju lica svoga. U zlatu i svili blistao je samo vrh.

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  U onom parku? Zašto ne? Izgradimo ogromnu crkvu, a na to malo zelene površine koja ostane posadimo raštiku. I na taj način proslavimo simbiozu Crkve i Bandića, simbol vječne sloge komunističke ideologije i katoličkog nauka.