Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Propala dva glavna projekta – igralište na Savici i dječji park na Miramarskoj

26.05.2013., Zagreb - Okupljanje građana i potpisivanje peticije protiv izgradnje crkve u parku na Savici.   Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
15.09.2015.
u 12:30

Park za pse trebao bi se urediti u 2016. godini sjeverozapadno od tržnice Savica

Dva velika projekta Gradske četvrti Trnje, za koje je Vijeće lani dalo izraditi projekt, propala su.

I to zbog negativnog mišljenja gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada. Veliko polivalentno igralište trebali su u blizini gradskih vrtova dobiti stanovnici Trnjanske Savice. Nakon izrađenog projekta i Zrinjevac je procijenio troškove izgradnje na 1,5 milijuna kuna. No na putu prema realizaciji zaustavio ih je Grad Zagreb.

– Nadležni gradski ured odbio je dati pozitivno mišljenje jer je za to područje u prostornim planovima predviđena druga namjena. I dalje smatramo da najnapučeniji i najgušće naseljen mjesni odbor na području Gradske četvrti Trnje zaslužuje takav sportski objekt, ali zasad nismo u mogućnosti osigurati adekvatan prostor koji bi udovoljio zahtjevima projekta i prostornih planera – kaže predsjednik GČ Ivan Bare. Financirali su i izradu projekta za dječje igralište na Miramarskoj cesti, no i u tom slučaju odgovor gradskog Ureda bio je negativan.

– Međutim, Vijeće Gradske četvrti Trnje u rebalansu Plana malih komunalnih akcija za ovu godinu osigurat će znatno manja sredstva za uređenje zelene površine na kojoj smo planirali igralište. Smatramo da nije primjereno da u samom središtu grada bude zapuštena gradska zelena površina – kaže Bare. Sjeverozapadno od tržnice Savica do kraja 2016. godine trebao bi se urediti park za pse.

– Dobijemo li od gradskog ureda zeleno svjetlo, radovi bi se mogli izvršiti 2016. godine ako u Planu malih komunalnih akcija osiguramo 400.000 kuna – kaže Bare. Detaljan plan uređenja donesen je i za područje u koje spadaju ulice V. i VI. Njivice. Tamo već godinama stoje derutne kuće koje čekaju rušenje, no samo o privatnom interesu ovisi kada će se na tom području rušiti stare kuće i graditi nove zgrade.

– Nemamo saznanja da je itko pokazao interes za otkupom privatnog zemljišta na tom području – kaže Bare. Još uvijek nije riješeno pitanje tijesnog dječjeg igrališta u Rapskoj, gdje postoji inicijativa roditelja za proširenje. Kako kažu iz Vijeća GČ, dio je građana protiv njegova proširenja jer im smeta buka koju stvara dječja igra. No djeca koja pohađaju OŠ Cvjetno naselje dobit će novo dvorište. Dio je uređen, a za dio se upravo izrađuje projekt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije