Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže se projektanti

Imamo detalje: Planira se važan infrastrukturni pothvat kod kanala koji je Zagreb ljetos obranio od poplava

Zagreb: Povlači se voda iz oteretnog kanala Sava - Odra
Zeljko Lukunic/PIXSELL
14.12.2023.
u 08:00

Raspisan je natječaj za izradu idejnog projekta procijenjenog na 50.000 eura koji će biti podloga za lokacijsku dozvolu

Iznad oteretnog kanala Sava – Odra, koji služi kao objekt obrane Zagreba od poplava, u budućnosti bi trebao osvanuti još jedan nadvožnjak, i to Ulicom dr. Luje Naletilića koja se proteže Brezovicom. Raspisan je, naime, natječaj za izradu idejnog projekta na temelju kojeg bi se trebala ishoditi lokacijska dozvola za nadvožnjak, čija je gradnja planirana prema kartografskom prikazu prometa iz odluke o donošenju prostornog plana metropole.

"Ulica dr. Luje Naletilića kategorizirana je kao županijska cesta s koridorom od 15 metara, a nadvožnjak preko oteretnog kanala treba planirati s kolnikom širine sedam, nogostupom širine 1,5 i obostranom biciklističkom stazom širine jednog metra, s time da bi ona bi trebala biti odvojena malim rubnikom ili nekim drugim elementom. Potrebno je predvidjeti i odbojnu te zaštitnu pješačku i biciklističku ogradu, kao i javnu rasvjetu na način da se ne ugrožava sigurnost u prometu", navodi se u dopisu Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost.

Idejni projekt trebao bi, među ostalim, uključivati pripremu geodetskih radova te izradu rješenja koje bi se uklapalo na postojeću ulicu, kao i onoga koje bi podrazumijevalo određivanje idealnog mjesta premošćivanja oteretnog kanala.

>>VEZANI ČLANCI: 

"Njih će izvršitelj usluge predstaviti investitoru, po potrebi Vijeću gradske četvrti Brezovica, uz prijedlog optimalnog rješenja nadvožnjaka, uzimajući u obzir troškove izvođenja, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i prostorno-urbanističke, geomehaničke i hidrotehničke uvjete. Odabrano idejno rješenje dalje će se razrađivati kroz idejni projekt", stoji u dokumentaciji javne nabave.

Budući projektanti, navodi se također, trebali bi odrediti i najpovoljniji položaj, vrstu, namjenu i dimenzije konstrukcije i njezinih elemenata te materijale koji će se koristiti u gradnji i ojačavanju nadvožnjaka. Rok za dostavu ponuda je 3. siječnja, a troškovi izrade idejnog projekta procijenjeni su na 50 tisuća eura. 

>>VIDEO: Novinarka Katja Knežević počinje zero waste izazov

Komentara 7

Avatar Idler
Idler
09:06 14.12.2023.

A se planira kaj za rješavanje postoječeg smetlišča ? Jakuševec postaje središnja tema sih budućih "vladara" ZG ! Ovo iz teksta je OK al i jednako bitno kak i asfaltiranje onih par škulja na sporednoj cesti vu perifernom kvartu !

PV
prcko.vita
09:38 14.12.2023.

Znam samo jedno, kada vidim koliko ovi naši političari kradu, a vidimo samo ono što dođe na površinu, shvatila sam da je Kolinda bila u pravu kada je onako polupijana govorila da smo trebali biti ka Švicarska. Od te Švicarske imamo samo iste cijene hrane i benzina, e moj narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije