Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Kafarnaum

I zagrebački salezijanci traže smještaj studentima

08.02.2014., Skradin - Duhovnu obnovu u Skradinu odrzao je don Damir Stojic u crkvi Male Gospe. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
24.08.2015.
u 10:23

Zbog obnove domova Stjepan Radić i Cvjetno, studenti su prisiljeni tražiti smještaj. Dosad se javilo stotinjak vjernika

Zagrebački salezijanci uključili su se u traženje smještaja za studente koji su od 1. rujna do 15. prosinca prisiljeni unajmiti stanove jer se obnavljaju studentski domovi Stjepan Radić i Cvjetno, unatoč tome što su dobili mjesto u domu.

Projekt "Kafarnaum" pokrenuli su studentski kapelan don Damir Stojić (župa Sveta Mati Slobode) i don Ivan Šibalić, župnik knežijske crkve Marije Pomoćnice, a vjernici im se javljaju svakodnevno.

– Zasad se javilo njih stotinjak koji će ustupiti sobu ili krevet, a do početka rujna sigurno će se naći mjesta za 150 studenata – kaže don Šibalić. U župama su podijelili i 5000 letaka. Projekt su nazvali po mjestu Kafarnaum, u kojem je i Isus znao povremeno boraviti kod stanovnika koji bi ga primili u kuću.

Svi koji žele pomoći mogu se javiti na mail projekt.kafarnaum@gmail.com ili broj mobitela 098 1657 877.

Komentara 2

SO
sohnahoakasaa
01:19 25.08.2015.

Mi Hrvati! Danas sam čula na Hrvatskom Katoličkom Radiju kako Domagoj Pejić poziva građane da se jave i njima. Akcija 'smještaj studenata u Zagrebu' već kod njih traje...Super. Šteta da ja ne mogu...

DU
Deleted user
06:24 25.08.2015.

Moš mislit. A što je s onim studentima koji plaćaju podstanarstvo i potucaju se po unajmljenim rupetinama cijeli fakultet! A ne mogu dobiti dom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije