Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka vatrogasaca

I s čeličnom bocom ili sinom na leđima brzo su svladali 666 stepenica 5,57

04.12.2017.
u 08:20

Pomoći možete i vi pozivom na telefon 0609005, kojim za borbu protiv leukemije donirate 6,25 kuna.

– Ljeti smo zbog Jadrana cijeloj Hrvatskoj heroji, zimi to baš i nismo – smatra Ana Marija Brković, članica DVD-a Sesvetski Kraljevec, koji je organizirao petu humanitarnu vatrogasnu utrku stubama. Trčalo se u zgradi VMD-a, a akcijom su ovi hrabri ljudi dokazali da i onda kada na obali nije sve puno požara ne prestaju investirati svoje vrijeme i novac u pomoć drugima. A ovog se puta pomagala Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL).

A tu je još i maska za kisik

– Najvažnija je pomoć zajednici. Uz to, vatrogasci su 15 posto podložniji obolijevanju od leukemije – pojašnjava Jasmina Kadija, također jedna od organizatorica humanitarne utrke kojoj je medijski partner bio Večernji list.

1/34

Njezin je vrh pak ove godine bio najviši dosad, čak 31 etažu i 666 stepenica udaljen od početka, a utrka je bila podijeljena u “light”, “open” i “strong” kategoriju, koje su ovisile o opremi koju natjecatelji moraju nositi, pri čemu najteža uključuje čeličnu bocu i masku s kisikom. Na pitanje je li teži terenski rad ili ovakva utrka, Ilija Črnila odmahuje rukom.

– Ovo je neusporedivo lakše, na terenu nikada ne znaš što te čeka. Uz stres, tu je i cijev koju vučeš za sobom. A pokušajte zamisliti kako je tek gasiti požar na ovakvoj visini – govori.

Osim pomoći oboljelima od leukemije, vatrogasci su došli vidjeti i koliko će im ovakav uspon biti fizički izazov, ali i pokazati zajedništvo svojeg specifičnog posla.

Doveli i harmonikaša

Među 161 natjecateljem bili su i veseli Slovenci koji su, osim što su bili pri vrhu u gotovo svakoj kategoriji, doveli i harmonikaša koji je još prije početka utrke davao ton jutru, a kasnije slavio sa svim pobjednicima. Najuspješnije su organizatori i nagradili. Antonio Kossi i Martina Combaj bili su prvi u “light” kategoriji, Domen Pavlič i Katja Lovrin u “open”, dok su u najtežoj najbolje vrijeme imali Martin Pezdirc i Jasmina Kadija, jedna od dvije sudionice utrke u “strong” konkurenciji. U jedinstvenoj kategoriji, krajnje neslužbenoj, a daleko najzapaženijoj, nastupio je Edi Povrženić, koji je na leđima nosio najmlađeg člana DVD-a Kustošija, 16-mjesečnog sina Petra.

Svaku kunu koju su na utrci uprihodili, i to od uplata vatrogasaca koji su se na nju prijavili, organizatori su dali u humanitarne svrhe. Pomoći možete i vi pozivom na telefon 0609005, kojim za borbu protiv leukemije donirate 6,25 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije