Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna pomoć

Hrvatska na gašenje požara u Grčku šalje kanader i dvije posade

požar, vatrogasci, kanader (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
17.06.2012.
u 11:52

Požar u Keratei navodno su slučajno izazvali zavarivači radeći blizu šumovitih područja

Vlada je na danas održanoj telefonskoj sjednici odlučila da će uputiti jedan kanader i dvije posade pripadnika Oružanih snaga u Grčku. Zrakoplov i ukupno devet pripadnika Oružanih snaga gasit će požar na području Južne Attice, kod grada Keratea u razdoblju od tri dana.

Odluka o pružanju humanitarne pomoći donesena je uz prethodnu suglasnost predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića.

Podsjetimo, veliki požari izbili su jučer u više dijelova Grčke. Prvi je zabilježen u Keratei, gradu 50-ak kilometara udaljenom od Atene, a ondje je izgorjelo nekoliko kuća. Požare u Keratei navodno su slučajno izazvali zavarivači radeći u blizini šuma.

Komentara 10

MA
MahnitiTapir
13:52 17.06.2012.

@ Ludi Kekec Ime ti je prilično prikladno. Ajmo ovako: 1.) Naša flota se sastoji od 6 CL-415, 6 AT-802F i hrpe (preko 20) vojnih helikoptera Mi-8 i Mi-171 opremljenih protupožarnim vjedrima. 2.) U ovom trenutku nemamo niti jedan spomenamena vrijedan požar. 3.) Požarište u Grčko je manje od TRI (3) sata udaljeno od npr. Splita. Koliko bezdušan i kratkovidan moraš biti da se protiviš slanju JEDNOG (1) zrakoplova?! Pa čak i ako si tako sebičan kao što očit jesi, jesi li razmišljao da bi, bez obzira što imamo impresivnu flotu i što smo uglavnom samodovoljni, jednog dana pomoć mogla zatrebati i nama?

XY
xyzzyx
14:24 17.06.2012.

haha hrvati naivci...

Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:41 17.06.2012.

baš super - sada kad počinju prave vrućine i opasnost od požara, mi šaljemo kanader u grčku... a kod nas će gasiti valjda norvežani???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije