Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

HNS pročelnici Jozić: Kaznite prvo sebe i gradsku upravu

HNS-ovci smatraju da i građani snose dio odgovornosti za "puno ružnih scena s odbačenim otpadom", ali ističu da na tom planu treba puno raditi i educirati, pa tek na kraju i sankcionirati.
20. kolovoza 2019. u 16:36 21 komentara 1198 prikaza
Mirka Jozić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački HNS poručio je u utorak gradskoj pročelnici za gospodarstvo Mirki Jozić da bi, umjesto kažnjavanja građana, ona i gradska uprava prvo trebali kazniti sebe za sve što nisu ili su krivo napravili po pitanju otpada u Zagrebu.

smeće RECIKLIRANJE Uhićena žena jer je bacala smeće u vrećama krive boje

"Gradska pročelnica Mirka Jozić kažnjavala bi građane Zagreba, a pravo je stanje stvari da bi građani Zagreba trebali kazniti Jozić i Gradsku upravu za sve što nisu napravili, a trebali su, ili što su loše napravili po pitanju otpada u Zagrebu posljednjih godina", priopćili su HNS-ovci, reagirajući na pročelničine najave o rigoroznom kažnjavanju građana koji nepropisno odlažu otpad.

 Počelnicu Jozić i Gradsku upravu prozivaju što se komunalni otpad, umjesto nekadašnja tri puta tjedno odvozi dva puta tjedno te dodaju kako je paradoksalno da su kvaliteta i dinamika odvoza kućnog otpada smanjene, a cijena je ostala ista.

 HNS-ovci smatraju da i građani snose dio odgovornosti za "puno ružnih scena s odbačenim otpadom", ali ističu da na tom planu treba puno raditi i educirati, pa tek na kraju i sankcionirati.

 Poručuju i kako bi bilo zanimljivo vidjeti što je napravljeno nakon što je Gradska uprava posljednjih godina, u nekoliko navrata tražila od četvrti i mjesnih odbora da dostave nove lokacije za nove zelene otoke po kvartovima. Pitaju i zašto se ne grade novi podzemni spremnici za smeće po kvartovima te kada će Grad konačno osigurati u svakoj od 17 gradskih četvrti najmanje po jedno pravo reciklažno dvorište?

Želi spasiti svijet Svi samo prođu pokraj smeća na podu, a Peter ga skuplja i baca u koš

"Zagreb je zatrpan je zelenim, plavim i smeđim kantama, ulice su pretvorene u veliki kontejner za smeće.Sjetimo se i 'genijalne' ideje Gradske uprave da se kante i kontejneri ograde željeznim kavezima i zaključaju, a da se to slučajno ostvarilo to bi bila nova turistička atrakcija, sjajna podloga za sve turističke vodiče o Zagrebu", poručuju iz zagrebačkog HNS-a.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar AlPoS
  AlPoS:

  Treba pročelnicu pitati na koji način je uhljebila svoju sestru na rukovodeće mjesto u Holdingu podružnica ZET

 • Bubalamala:

  Kaže kamenjarka i ostade živa !

 • Avatar Hazl113
  Hazl113:

  BiH mafija na djelu.