Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECIKLIRANJE

Uhićena žena jer je bacala smeće u vrećama krive boje

smeće
Foto: Pixabay
20.08.2019.
u 09:06

Sud je naredio 34-godišnjoj Lindsey Webb da plati kaznu u iznosu od 50 funti općini Ipswich.

Engleskinja Lindsey Webb uhićena je jer je bacala 60 vreća za smeće krive boje ispred svojeg doma u vremenskom periodu od 22 dana.

Tužitelji su izjavili kako je promjena vreća za smeće od crne u narančastu i bijelu za recikliranje bila informacija dostupna u medijima. Međutim, 34-godišnjakinja iz Ipswicha bacala je svoje smeće u crnim vrećama jer, kako tvrdi, zamjenske vreće za recikliranje joj nikada nisu bile dostavljene. 

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

Nju su uhitili jer se nije pojavila na sudu nakon što je četiri puta u ožujku prekršila Pravilnik o zaštiti okoliša. Dobila je šest mjeseci uvjetne kazne nakon što se pojavila pred sudom preko video poziva iz policijske postoje. Sud je naredio 34-godišnjoj Lindsey Webb da plati kaznu u iznosu od 50 funti općini Ipswich.  

Webb je kazala kako je počinila prekršaj Pravilnika koji je zabranio onima koji nemaju koji nemaju kante za smeće u svom domu da ih bacaju ispred kuće. Tužitelj Richard Essey izjavio je pred sudom kako je promjena vreća za smeće u one koje su za recikliranje bile medijski popraćena i da je stanarima bilo rečeno da se jave za nove vreće za smeće. Webb je kazala kako je dala zahtjev da dobije nove vreće za smeće, međutim one nikada nisu stigle, piše Metro. 

Jedna od svjedokinja protiv 34-godišnjakinje bila je i zaposlenica komunalnog redarstva koja je vidjela 10 crnih vreća koje je Webb bacila ispred kuće i koja ju je prijavila za počinjenje prekršaj. Tijekom pretrage u vrećama su pronađeni i računi adresirani na tuženicu, a kamere su pokazale da je Engleskinja izlazila iz kuće po noći da bi bacala smeće kako ne bi bila viđena. 

Njezin odvjetnik Jeremy Kendall tvrdi kako je Webb dobila dopuštenje da baca smeće ispred kuće i da se nije pojavila na sudu jer nikada nije dobila sudski poziv. 

Ključne riječi

Komentara 8

MI
midea
09:51 20.08.2019.

nedaj bože u naslovu staviti grad , za takve navlakuše treba kazniti portale !

Avatar nekakav
nekakav
09:30 20.08.2019.

kod nas bi u svim medijima bio napad na komunalce i umanjivao bi se prekršaj. kad nekog odereš pristojnom kaznom, nauči se on brzo poštivati regule. vidiš kako naši po njemačkoj rade, ne vise na mobitelima 2 sata dok su na skeli kao doma...

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:49 20.08.2019.

Kod nas se uvijek svi prave blesavi da opravdaju svoje greske, doktori traze izlike da ne prijavljuju narkomane, hvataju se za opskurne slucajeve gripa, hemoroidi, gradjani bacaju smece po ulicam, jer im glomazni otpad ne kupe s praga, iako reciklazna dvorista ima svaki kvart, ja idem jednom mjesecno u njih. Malogradjani ne kupe izmet iza svojih clanova obitelji niti im stavljaju brnjicu, povodac, opravdavjaju da mi mrzimo zivotinje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije