Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMA SJEDNICA

Herman (HDZ): Dovest ćemo u pitanje zakonitost odluke o otpadu u Zagrebu

Zagreb: Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a održao konferenciju za medije
Robert Anic/PIXSELL
24.02.2022.
u 15:00

Herman je ustvrdio da otpad od svakog korisnika mora biti evidentiran, što znači da se "te famozne vrećice moraju čipirati i upariti s odgovarajućim korisnikom".

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) u četvrtak je rekao da se Klub HDZ-a i HSLS-a protivi što su gradonačelnikovi prijedlozi o otpadu na sjednicu Skupštine došli po hitnom postupku, najavivši da će dovesti u pitanje zakonitost te odluke.

"Smatramo da te točke o otpadu, koje su od tolike važnosti za građane Zagreba, moraju ići u redovnoj proceduri i proći sve odbore. Zastupnici moraju odgovarajuće proći sve potrebne rasprave kako bi ispravno mogli glasovati", rekao je Herman novinarima u stanci skupštinske sjednice. Zbog toga su, naveo je, tražili, ali bili preglasani da se s dnevnog reda izostave dvije točke o otpadu koje se tiču sakupljanja komunalnog otpada te odlaganje građevinskog otpada u Resniku.  Najavio je da će na sjednici ozbiljno dovesti u pitanje je li ovakav prijedlog odluke gradonačelnika Tomislava Tomaševića u skladu sa zakonom jer smatraju da nije, poglavito što se tiče "famoznih vrećica".

Herman je ustvrdio da otpad od svakog korisnika mora biti evidentiran, što znači da se "te famozne vrećice moraju čipirati i upariti s odgovarajućim korisnikom". 

"Ako bi se išlo u tom smjeru, to će drastično podići cijenu izrade takvih vrećica koju će snositi građani ili Čistoća, odnosno Zagrebački holding kojeg bi takva odluka odvela ravno u bankrot", istaknuo je.  

Naglasio je da žele vidjeti novi, cjeloviti plan gospodarenja otpadom, "a ne ovako parcijalnih ubacivanja elemenata koji samo izazivaju pomutnju i koji vjerojatno nisu u skladu sa zakonom, uz recikliranje starih projekata protiv kojih se nekada prosvjedovalo, a sada ih se iznosi kao revolucionarna rješenja". Što se tiče odlaganja građevinskog otpada u Resniku, Herman je podsjetio kako je Tomašević rekao da će se za to izbjegavati mjesta koja su od kuća udaljena manje od 500 metara, a ova lokacija je od kuća udaljena oko 150 metara. Napomenuo je da se o tome nije pozitivno izjasnilo ni tamošnje Vijeće gradske četvrti u kojoj Možemo! ima većinu, a protiv je i Vijeće gradske četvrti Donja Dubrava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije