Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni stanovnici Botinca:

Gušimo se u smradu kanalizacije, a imamo i dokaz da su je 'sfušali'

Stanari Botinca
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
13.09.2019.
u 12:49

Kako je rekonstrukcija mreže postala noćna mora stanovnika Botinca

Vodoopskrba i odvodnja dobro nas je preveslala, a sad to možemo i dokazati, kažu stanovnici Botinca, u kojemu je prije dva mjeseca rekonstruirana kanalizacija, što je stajalo 1,2 milijuna kuna, a za njih se to pretvorilo u noćnu moru. Smrad koji se i ranije širio kvartom od tada je, kažu, još gori pa gotovo svi u Ulici Zlatarova zlata ne mogu otvarati prozore, a kada izlaze, nose maske.

Mjerenja pokazala da sve stoji

– A sve zato što je kanalizacija neispravno izvedena. Umjesto da teče, fekalije u njoj stoje i nakupljaju se šireći smrad cijelim naseljem – objašnjava Tibor Marušić.

Krajem kolovoza u Vodoopskrbi i odvodnji (ViO) ustvrdili su da su “radovi provedeni sukladno pravilima struke”, ali Botinčani su sad dobili potvrdu da to nije točno.

– Grad je poslao djelatnike tvrtke Geocomplex koji su obavili mjerenja i ustanovili da u jednom šahtu fekalije stoje, u drugom se kreću u suprotnom smjeru, odnosno natrag prema nakupini, u trećem opet kaljuža stoji... I tako u sedam šahtova u Ulici Zlatarova zlata, jedino je ispravan tok kod vatrogasnog društva. ViO je obećao doći i isprati cijevi, no to se nije dogodilo. Zvao sam ih bezbroj puta, ali uopće se ne javljaju, kao da ne postojimo. Očajni smo, strah nas je zaraze od fekalija – ističe Marušić usput nam pokazujući videozapise koje je snimio mobitelom tijekom mjerenja kao fizički dokaz svojih tvrdnji. Pokušali smo ih provjeriti i u Geocomplexu, no ondje nam to nisu mogli komentirati "zbog poslovne tajne".

ViO ne odgovara

– Naš je posao samo izmjeriti i poslati podatke Gradu koji zatim treba zaključiti je li potrebna ponovna rekonstrukcija kanala – kratko su odgovorili.

Botinčane podržava i predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić.

– Spremni smo osigurati svu potrebnu logistiku i novac da se problem riješi, ali ne možemo to učiniti dok nas ViO ne zatraži. Ni mi ne dobivamo povratne informacije od njih – kaže Baturić.

Nekoliko upita u ViO poslali smo i mi, a usto i njihov broj “okrenuli” desetak puta, no odgovor također dobili nismo.

Video: Milan Bandić obišao radnike Zagrebačkih cesta

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
13:19 13.09.2019.

U proslom mandatu HDZ vam je asfaltirao i uredio gotovo cijeli kvart a vi kako ste pametni sada ste glasali za Mikija i nesposobne nezavisne koji su redovno u kaficima za čašicom. Dobili ste sto ste trazili...samo tako ponovo!!

RP
rpzagreb
13:02 13.09.2019.

Izađite na izbore i glasajte.......

GR
gragakarlovac
13:04 13.09.2019.

jadno, koja smo mi sirotinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije