Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Gradsko vijeće imenovalo ministra Šukera počasnim građaninom

'29.04.2010., Zagrebacka 37-Velika Gorica, - Gradska vijecnica, Pucko otvoreno uciliste Velika Gorica, sjednica Gradskog vijeca. Ervin Kolarec, zamjenik gradonacelnika Velike Gorice i gradonacelnik Ve
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
10.12.2010.
u 14:00

Oporba se protivila priznanju ministra financija, Ivana Šukera tvrdeći da je u pitanju čisto politikanstvo

Unatoč teškim riječima, protivljenju oporbe u Gradskom vijeću Velike Gorice, na jučerašnjoj sjednici donesena je konačna odluka – počasni je građanin Velike Gorice ministar Ivan Šuker.

– On je bahat, arogantan i najomraženiji je ministar. Sve su to dovoljni razlozi zbog kojih nećemo podržati taj prijedlog – poručila je za govornicom Vesna Fabijančić Križanić, predsjednica SDP-a Velike Gorice.

Nagrade grada primit će 16 osoba, institucija i organizacija, a na tome popisu nagrada će, osim Šukeru kao bivšem gradonačelniku, biti uručena još jednom "bivšem" – Franji Severu.

Nagrade političarima

Prvi se put otkako se nagrade dodjeljuju dogodilo da će u različitim kategorijama nagrade otići u ruke aktualnim političarima – Josipu Boljševiću, predsjedniku Hrvatske stranke umirovljenika, i Ivanu Šukeru, predsjedniku velikogoričkog HDZ-a.

– Velika Gorica je u vrijeme dok je Šuker bio gradonačelnik imala svoje najbolje razvojne godine – od gradnje infrastrukture po ruralnom dijelu do uređenja središta grada – Trga Stjepana Radića i Parka dr. Franje Tuđmana. Ivan Šuker za Veliku Goricu radi srcem i projektima koji ostaju kao trajno unapređenje grada – piše u obrazloženju nagrade namijenjene Ivanu Šukeru.

Povjerenstvo je jučer, prije nego što se došlo do sporne točke dnevnog reda, s "popisa" javnih priznanja Grada Velike Gorice izbrisalo Ivana Nađa koji je trebao dobiti nagradu Grada s likom Franje Lučića. Učinilo je to bez obrazloženja. Neslužbeno doznajemo da je tome razlog protivljenje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ščitarjevo koje je na adresu Grada poslalo i službeno priopćenje.

Koalicija sve podržala

– Dan grada formalno je, a trebao bi biti i stvarno, jedan od najsvečanijih dana. Nije se razumio ni duh ni stvarna svrha javnih priznanja. U pitanju je čisto politikantstvo kojim su se zasjenili svi ostali kandidati – poručio je Goran Beus Richembergh.

Većina vijećnika vladajuće koalicije za govornicom je tek poručila da podržava sve kandidate.

Ključne riječi

Komentara 3

ŠT
Štef Turopolec
22:01 25.03.2011.

Gospon Ivan Nađ piše povest Turopola onak kak mu to teri dotepenec pove. Povest se piše po dokumentima tere su napisali pametni ludi. Niš mi ni čudno kaj su gospoda Nađa zbrisali za nagradu Velike Gorice.

Avatar Piruška
Piruška
10:03 11.12.2010.

Da ne bu debeli uskoro zbriso ko njegov gazda, pa bu mu Barišić nosil priznanje u BIH ili Austriju ! Ja mislim da Šuker zbog autoceste ZG-SK treba u Remetinec skupa sa Sanaderom i Kalmetom !

GA
garfild58
09:52 14.12.2010.

Ma netreba njega u zatvor,nego trebalo bi ga našopat s janjetinom da se raspukne. Neka je on počasni građanin,valjda ima i on nekakve zasluge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije