Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzna odluka

Gradonačelnik Vrbovskog: Bandić nam je pomagao kad nitko nije, zato je naš počasni građanin

vrbovsko
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
11.03.2021.
u 10:49

Odluka je izglasana na gradskom vijeću s 12 glasova za, četiri protiv i jednim suzdržanim, a reakcije su bile burne kako u samom Vijeću, tako i među stanovnicima grada.

Redovito je posjećivao njihov grad i pomagao mu kad je bilo najteže, a u svojem je Zagrebu stalno organizirao i specijalne večeri druženja Gorana. Milan Bandić bio je, osim toga, i od 2009. godine počasni član društva Gorana. Stoga uopće nije neobično, napominje gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, zašto su baš oni postali prva jedinica lokalne samobuprave koji su zagrebačkog gradonačelnika, tjedan i pol nakon njegove smrti, posthumno proglasili počasnim građaninom grada. Odluka je izglasana na gradskom vijeću s 12 glasova za, četiri protiv i jednim suzdržanim, a reakcije su bile burne kako u samom Vijeću, tako i među stanovnicima grada. 

- Da li je bilo nekih loših stvari oko Bandića? Ne znam. Ono što ja znam su one dobre, a to je da je on pomagao kad nitko drugi nije, a to mu nije bilo u opisu radnog mjesta. Ima li smo nekoliko nevremena, vjetroloma, u kojima je uskočio u pomoć  Što drugo govori o njegovoj brizi nego da je on nas posjećivao a gradonačelnik Rijeke, u istoj županiji u kojoj smo i mi, to nije činio - rekao je za Večernji Mufić. Još nije određen, dodaje, datum kad će se održati dodjela ovog priznanja, no bit će to u maloj ceremoniji na kojoj će biti prisutni samo predstavnici grada i mediji. 

Odluka da se pokojnom gradonačelniku, čiji su život obilježile i brojne afere i optužnice, naišla je na podjelu, prvenstveno među vijećnicima od kojih su neki rekli da je takav potez prava sramota. 

- Ono što ja znam jest da je on bio 20 godina gradonačelnik Zagreba, i volio je Gorane - kazao je Mufić. 

 

Komentara 8

DO
doktorica
13:22 11.03.2021.

nije pomagao svojim novcem nego našim

TM
trade_mark
10:59 11.03.2021.

slobodno si ga s mirogoja uzmite k sebi pa mu podignite mauzolej. nama ne treba.

Avatar SMECHAR
SMECHAR
15:20 11.03.2021.

S čijim novcima Vam je pomogao? Lako je tuđim po plotu mlatiti. Mislio sam da bar poneki gradonačelnik ima soli u glavi. Očito da ih je jako malo i da su iznimke. Nekima bi bilo bolje da šute i da se pokriju ušima po glavi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije