Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada 'Luka Ritz'

'Građanski i zdravstveni odgoj ključ je sigurnijih generacija'

Luka Ritz nagrade, portal
screenshot/Facebook
12.06.2013.
u 12:06

Ovogodišnje nagrade dobile su dvije učenice osmog razreda Liana Šoša iz Osnovne škole Eugena Kumičića u Rijeci i Tina Glazer iz srednje škole u Petrinji,

U Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta svečano su dodijeljene Godišnje nagrade ''Luka Ritz'' za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2012./ 2013.

Ovogodišnje nagrade dobile su dvije učenice osmog razreda Liana Šoša iz Osnovne škole Eugena Kumičića u Rijeci i Tina Glazer iz srednje škole u Petrinji, a nagradu im je uručio ministar znanosti, obrazovanja i sporta  Željko Jovanović.

- Zdravstveni i građanski odgoj ključ je sretnijih i sigurnijih generacija, rekao je ministar prilikom dodjele nagrada, a njegov stav je podržala i Suzana Ritz, majka pretučenog i preminulog dječaka Luke Ritza.

- Svi smo skloni reći kako je društvo netolerantno. Moramo mijenjati što možemo i preuzeti odgovornost. Svjedoci smo strašnih djela svaki dan. Ne smijemo dopustiti da se ponovi slučaj Luke Ritza, rekla je nagrađena učenica Liana, dodavši da škole moraju biti sigurno mjesto za svu djecu.

Nagrada se dodjeljuje jednom učeniku/ci osnovne škole i jednom učeniku/ci srednje škole iz RH, a sastoji se od godišnje stipendije od 1.000,00 kuna, skulpture te posebnog priznanja. Posebnim priznanjem za promicanje tolerancije i škole bez nasilja nagrađuju se i škole iz kojih dolaze ovogodišnji lauerati.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta utemeljilo je Nagradu ''Luka Ritz'' prije pet godina, sa željom da ona bude znak prepoznavanja onih koji se bore za vrijednosti mira, tolerancije i nenasilja.

>> Održan humanitarni koncert u sjećanje na Luku Ritza

>>Nagradu Luka Ritz dobile dvije učenice

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije