Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odluka

Grad Zagreb znatno povećava mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim dječjim vrtićima

Tomislav Tomašević u društvu svojih zamjenika na otvorenju područnog objekta Dječjeg vrtića Sesvete u Kašini
Igor Soban/PIXSELL
08.04.2024.
u 18:34

Nakon ovog povećanja, Grad će u cijeni privatnih i vjerskih dječjih vrtića sudjelovati s iznosom do 370 eura mjesečno, odnosno pokrivat će do 85 posto njihove prosječne cijene, ovisno o prihodima roditelja, kažu iz Grada

Grad Zagreb povećao je danas mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim dječjim vrtićima i to u iznosu od 100 eura po mjestu u vrtiću. 

– Osiguravanje cjenovne pristupačnosti vrtića strateški je prioritet ove gradske uprave, i stoga treći put u mom mandatu povećavamo subvencije za mjesto u privatnim vrtićima – istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Nakon ovog povećanja, Grad će u cijeni privatnih i vjerskih dječjih vrtića sudjelovati s iznosom do 370 eura mjesečno, odnosno pokrivat će do 85 posto njihove prosječne cijene, ovisno o prihodima roditelja. Prijedlog izmjena Programa javnih potreba kojim se regulira povećanje subvencija, kako ističu u priopćenju, Grad upućuje u proceduru za predstojeću sjednicu Gradske skupštine koncem travnja.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovim povećanjem svaki privatni vrtić će mjesečno od Grada primati i do 20.000 eura više nego dosad, čime im pomažemo da prate rast plaća u gradskim dječjim vrtićima. Privatni vrtići samostalno određuju svoje cijene, ali smo zato znatno povećali subvencije kako te cijene ne bi dizali – dodao je Tomašević.

Grad je do sada, podsjetili su, završio gradnju četiri vrtića, a trenutno traju radovi na još njih deset. 

– U odnosu na prošlu godinu, zaposlili smo više od 550 dodatnih radnika i uveli pomoćnike u svaku jasličku skupinu. Od početka mandata, plaće i materijalna prava u gradskim vrtićima podigli smo za gotovo 40 posto, a s ovim povećanjem smo za 66 posto podigli subvencije privatnim i vjerskim vrtićima te obrtima dadilja – istaknula je zamjenica Danijela Dolenec.

VEZANI ČLANCI: 

– Grad Zagreb nikada u povijesti nije ovoliko ulagao u dječje vrtiće. Ovo podizanje subvencija još je jedan korak u ostvarivanju našeg glavnog cilja, mjesta u vrtiću za svako dijete u Zagrebu. Nastavit ćemo dobru suradnju s osnivačima privatnih i vjerskih vrtića i obrta dadilja kako bismo roditeljima osigurali pristupačne vrtiće, a osnivačima stabilno poslovanje – zaključio je Tomašević. 

Komentara 2

CA
cavecanem
19:49 08.04.2024.

Kose travu, odvoze smeće , novac vjerskim vrtićima … trebalo bi češće te izbore.

SU
SULUD
19:39 08.04.2024.

Jedini uvjet je da je dijete primilo sve doze. Bez toga nula bodova.Nagrađujemo samo poslušne. No neka hvala ne treba. Inače privatni vrtić plaćam 640 eura. Tako da ti to baš nije 85% subvencija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije