Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. listopada

Grad raspisao izbore za člana Gradske skupštine iz reda srpske nacionalne manjine

Osijek: Građani na biralištima glasuju za svoje kandidate na lokalnim izborima
Dubravka Petric/PIXSELL
01.09.2021.
u 15:32

Sve upute i obrasci za kandidiranje, kao i radno vrijeme za ovjere očitovanja i primanja kandidacijskih lista, nalaze se na mrežnoj stranici www.zgizbori.hr

Vlada Republike Hrvatske raspisala je dopunske izbore za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz reda pripadnika nacionalne manjine, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda, koji će se održati u nedjelju, 3. listopada 2021.

U Gradu Zagrebu održat će se dopunski izbori za jednog člana Gradske skupštine iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine. Sve upute i obrasci za kandidiranje, kao i radno vrijeme za ovjere očitovanja i primanja kandidacijskih lista, nalaze se na mrežnoj stranici www.zgizbori.hr. Očitovanja se mogu ovjeriti, odnosno kandidacijske liste se mogu predati do utorka 7. rujna do 24.00 sata u sjedištu Izbornog povjerenstva Grada Zagreba, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tata1208
Tata1208
15:47 01.09.2021.

Vladimir Putin je još 2013. u ruskom parlamentu održao govor o nacionalnim manjinama nakon čega je parlamentom odzvanjao petominutni aplauz. Evo što je kazao: “U Rusiji žive Rusi. Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živijeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski, i trebaju poštivati ruske zakone. Rusija ne treba manjine. Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice, ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču “diskriminacija”. Ruski običaji i tradicija nisu kompatibilni s izostankom kulture ili primitivnih načina života u većine manjina. Kada časno zakonodavno tijelo razmišlja o usvajanju novih zakona, mora prvenstveno imati na umu nacionalni interes obzirom da manjine nisu Rusi.”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije