Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grad od nas traži 761.000 kuna za 'nadoknadu štete'

kornel.jpg
import
09.05.2008.
u 13:28

Nakon devet godina kontinuiranog rada, uz uspješnu organizaciju preko 2000 kulturnih događaja, klub Močvara se, kao što je bilo i najavljeno, zatvara u nedjelju, 11. svibnja, rečeno je na današnjoj press konferenciji URK-a.

Razlog tome je, prije svega, nespremnost vlasnika prostora, Grada Zagreba, da na adekvatan, partnerski način definira odnose, riješi niz pitanja vezanih za korištenje prostora i time ostvari uvjete za normalno funkcioniranje kluba.

'Grad nas tretira kao uljeze'
Iako gradska uprava tvrdi suprotno, URK se i dalje tretira kao uljeza u prostoru. Štoviše, nedavno je od Grada stigao zahtjeva za predaju cjelokupnog prostora bivše tvornice Jedinstvo uz obvezu plaćanja štete za tzv. izmaklu dobit koja iznosi 761.842 kune.

"Oni pričaju da su problemi riješeni, ali nije tako. Možemo reći da na nas idu 'džonom'. Nemamo nikakve dokaze da je naš problem pred rješavanjem", rekao je Kornel Šeper, glasnogovornik URK-a.

Iako ih Grad optužuje da ga udruga za razvoj kulture ne smiju u prostorima imati šank, u Močvari tvrde da je i šank dio njihove ponude te da jedan klub bez njega ne može poslovati.

"Javnosti se stalno plasira laž kako je URK prostor oteo bez znanja vlasnika, iako nas je još 2003. godine sam grad Zagreb zadužio da brinemo o cijelom prostoru. Mi već godinama plaćamo sve režijske troškove , a krivo nam je što se uporno prešućuje kako smo upravo mi uredili zapuštenu veliku dvoranu tvornice Jedinstvo i stvorili uvjete za održavanje kulturnih programa", kažu u URK-u i dodaju da ih Grad stalno tretira kao lopove koje treba kazniti.

'Ponuđen nam je apsurdan ugovor'
Voditelji Močvare kažu da su nedavno, nakon gotovo četiri i pol godine, od Grada dobili nacrt ugovora za korištenje prostora koji je za njih krajnje neprihvatljiv jer je napisan u neprijateljskom tonu i navodi samo obveze URK-a, ali ne i grada.

Odlukom o produženju ugovora uz prikrivanje ključnih informacija Grad je nastavio obmanjivati javnost te je odaslao neistinitu poruku da je problem riješen i da se Močvara neće zatvoriti. Međutim, Močvara će se zatvoriti 11. svibnja, a sve dok se odnos koji počiva na lažnim optužbama, ucjenama i agresivnom pristupu bez volje za pravom suradnjom ne promijeni, Močvara će ostati zatvorena.

(A.Be.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije