Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Grad i ZET podnijeli prigovor Glavnom državnom inspektoru zbog žičare

Inspektorat je, podsjetimo, dao negativno mišljenje na posljednjoj inspekciji tvrdeći kako nisu dostavljeni dokazi da žičara radi u razinama buke koja je dopuštena, no u Grad su naglasili da se žičaru valja gledati kao prometnu infrastruktur
14. svibnja 2021. u 15:58 9 komentara 5761 prikaza
Zagreb: SDP ispred Žičare Sljeme o problematici gradnje i problemu stanovništva
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Grad Zagreb i Zagrebački električni tramvaj d.o.o. uputili su prigovore Glavnom državnom inspektoru dr.sc Andriji Mikuliću na zapisnik o izvedenom tehničkom pregledu u kojem je dano negativno mišljenje za izdavanja uporabne dozvole za žičaru Sljeme. Kako kažu u Gradu, razlog je "protuzakonito postupanje sanitarnih inspektorica Državnog inspektorata". 

Grad i Inspektorat ratuju Proučili smo sporni Pravilnik: Zadnja dozvola za žičaru ovisi o 15 decibela i svježe izmijenjenom elaboratu

Inspektorat je, podsjetimo, dao negativno mišljenje na posljednjoj inspekciji tvrdeći kako nisu dostavljeni dokazi da žičara radi u razinama buke koja je dopuštena, no u Grad su naglasili da se žičaru valja gledati kao prometnu infrastruktura, zbog čega se na nju primjenjuje članak 7. Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke, a ne članci 5. i 6. kako to tvrde u Inspektoratu. Iz Grada ponavljaju da za to imaju potvrdu Prometnog i Građevinskog fakulteta. 

REAKCIJA Grad Zagreb objavio dokumente: Žičara je sigurna. Čeka se jedino pozitivno mišljenje Sanitarne inspekcije

- Dodatno, s navedenim mišljenjem fakulteta, usuglasilo se i nadležno Ministarstvo zdravstva RH kao nositelj i tako jedini ovlašteni tumač predmetnog Pravilnika, no sanitarne inspektorice su navedena mišljenja stručnih i ovlaštenih institucija bezrazložno i bez objašnjenja igornirale prilikom davanja negativnog mišljenja u postupku izdavanja uporabne dozvole. 

U dopisu, koji potpisuje pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić, zato kažu da očekuju da glavni državni inspektor "ispravi učinjene propuste i protuzakonitosti te postupi u skladu sa zakonom i donese pravilnu i  zakonitu odluku". 

Ivana Paradžiković
Novi izazovi
Pogledajte koji je prvi javni angažman Ivana Paradžiković odradila nakon odlaska s Nove TV
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se
 • Blomberg:

  Mito , jad i bjeda svih odluka i postupaka.---bljak

 • ivica.vukelic57:

  amo srušiti ovu i napraviti upola jeftiniju...kod nas je i to moguće

 • Avatar Uzdanica hbz
  Uzdanica hbz:

  I onako će žičara proraditi...što prije to bolje...tu je i ne seruckajte više