Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog uporabne dozvole

Grad i ZET podnijeli prigovor Glavnom državnom inspektoru zbog žičare

Zagreb: SDP ispred Žičare Sljeme o problematici gradnje i problemu stanovništva
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
14.05.2021.
u 15:58

Inspektorat je, podsjetimo, dao negativno mišljenje na posljednjoj inspekciji tvrdeći kako nisu dostavljeni dokazi da žičara radi u razinama buke koja je dopuštena, no u Grad su naglasili da se žičaru valja gledati kao prometnu infrastruktur

Grad Zagreb i Zagrebački električni tramvaj d.o.o. uputili su prigovore Glavnom državnom inspektoru dr.sc Andriji Mikuliću na zapisnik o izvedenom tehničkom pregledu u kojem je dano negativno mišljenje za izdavanja uporabne dozvole za žičaru Sljeme. Kako kažu u Gradu, razlog je "protuzakonito postupanje sanitarnih inspektorica Državnog inspektorata". 

Inspektorat je, podsjetimo, dao negativno mišljenje na posljednjoj inspekciji tvrdeći kako nisu dostavljeni dokazi da žičara radi u razinama buke koja je dopuštena, no u Grad su naglasili da se žičaru valja gledati kao prometnu infrastruktura, zbog čega se na nju primjenjuje članak 7. Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke, a ne članci 5. i 6. kako to tvrde u Inspektoratu. Iz Grada ponavljaju da za to imaju potvrdu Prometnog i Građevinskog fakulteta. 

- Dodatno, s navedenim mišljenjem fakulteta, usuglasilo se i nadležno Ministarstvo zdravstva RH kao nositelj i tako jedini ovlašteni tumač predmetnog Pravilnika, no sanitarne inspektorice su navedena mišljenja stručnih i ovlaštenih institucija bezrazložno i bez objašnjenja igornirale prilikom davanja negativnog mišljenja u postupku izdavanja uporabne dozvole. 

U dopisu, koji potpisuje pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić, zato kažu da očekuju da glavni državni inspektor "ispravi učinjene propuste i protuzakonitosti te postupi u skladu sa zakonom i donese pravilnu i  zakonitu odluku". 

Ključne riječi

Komentara 9

BL
Blomberg
18:06 14.05.2021.

Mito , jad i bjeda svih odluka i postupaka.---bljak

IV
ivica.vukelic57
11:05 15.05.2021.

amo srušiti ovu i napraviti upola jeftiniju...kod nas je i to moguće

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
17:55 14.05.2021.

I onako će žičara proraditi...što prije to bolje...tu je i ne seruckajte više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije