Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Građani bijesni: S javnim novcem uređuju igralište, a onda će ga dati zakupniku!

Košarkaško je prije tri mjeseca zakupio hokejaški klub
02. listopada 2018. u 20:43 3 komentara 1844 prikaza
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Postavljaju ogradu, a onda će mijenjati koševe. Uredit će i okoliš da igralište ponovno zablista, koliko već to s točno 245.010 uloženih kuna bude moguće. A onda sve to skupa, tako uređeno, dati zakupniku. Da nije žalosno, bilo bi smiješno, govore stanovnici Maksimira čije je košarkaško igralište na Barutanskom bregu Grad na pet godina dao u zakup Hokej klubu Concordia 1906.

pobuna u radmanovačkoj Želimo se odcijepiti od Klare

Nužno je savjetovanje

Kako ugovor između hokejaša i Grada prestaje vrijediti 1. srpnja 2023., u Mjesnom odboru (MO) Maksimir pretpostavljaju da je igralište u zakupu od istog datuma ove godine, ali sigurni nisu jer o oduzimanju igrališta kvartu nitko ih nije obavijestio.

– Od susjeda i na društvenim mrežama krajem kolovoza saznala sam sudbinu igrališta – objasnila je Ana Šlogar iz Gradske četvrti Maksimir, koja je odmah krenula u akciju. Pisala je Gradskom uredu za sport, otišla u gradsku upravu, a s kolegama vijećnicima te susjedima pokrenula peticiju da se igralište ponovno vrati građanima.

Park kralja Petra Krešimira slabo je održavan nakon renovacije Jelena Ružić Prije nego što se izgradi nova fontana, ne bi bilo loše provjeriti stanje starih

– U travnju smo odredili 245 tisuća u Planu komunalnih aktivnosti za uređenje košarkaškog igrališta te još 40 tisuća za projektnu dokumentaciju za izradu potpornih zidova dječjeg igrališta sa spravama koje se nalazi tik do košarkaškog. Kako nas nitko ni o čemu nije pitao, zanima nas ulaže li se sad to naš novac u obnovu prije nego stignu koncesionari budući da im je vrijeme koncesije već počelo ili u igralište ulaže klub koji je dobio natječaj za zakup – kaže Ana Šlogar pa dodaje kako vijećnici, a i ostali stanovnici Maksimira žele da sve bude transparentno. I naravno, da se klinci iz njihova kvarta imaju gdje poigrati loptom.

Kajzerica Uzbuna na Kajzerici: Stanovnici ovog zagrebačkog naselja ponovno na nogama: Ne damo zadnju livadu u kvartu!

– U blizini nema nijednog drugog igrališta, a kako nam nitko nije ni rekao da je igralište dano u zakup, ne znamo hoćemo li i dalje moći na njega dolaziti. Klub koji ga je zakupio bavi se hokejom na travi pa pretpostavljamo da će se košarkaško prilagoditi njima – kaže Renato Tišljarić iz MO Maksimir, čiji su vijećnici pozvali Zagrepčane da se sutra u 18 sati okupe kod igrališta na Barutanskom bregu 5 i zajedno upozore na to kako je zakup proveden u suprotnosti sa Statutom grada, koji propisuje da se o davanju koncesija Grad najprije mora posavjetovati s mjesnom samoupravom.

Pavle Kalinić 'Prošlo svršeno vrijeme' Kalinić odlazi: 'Prestar sam za to, mora doći mlađa ekipa'

Upravljanje je loše

Bit će na njemu i predsjednik Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić, koji nam je jučer objasnio da se trenutačno uređenje igrališta, o kojem su se u Mjesnom odboru pitali, radi upravo s novcem iz Plana komunalnih aktivnosti. Igralište na Barutanskom bregu jedno je od pet onih koje je Grad, natječajem u lipnju, dao u zakup, a o čemu je među prvima upozorio Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš, koji je u Skupštini predložio i tematsku sjednicu Odbora za kontrolu kako bi se raspravljalo o upravljanju gradskom infrastrukturom za profesionalni i rekreacijski sport.

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
 • Avatar ivan0408
  ivan0408:

  Uredi s novcem poreznih obveznika i daj u zakup svom kumu.

 • mulag:

  ne, dat ce svoje pare

 • ivica.vukelic57:

  i koliko dobiti od zakupa? 20 kn. na mjesec?Balvani vode politiku vlastitih prihoda.