Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snašao se

Goranovim se metalnim minijaturama dive i rock velikani Sting i Springsteen

Minijature
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
10.06.2014.
u 11:30

Voli izlagati na sajmovima, a njegove se zanimljive figure instrumenata mogu kupiti u Record Storeu u Tkalčićevoj ulici

U običnu limenku smjestio je cijelu pozornicu jednog rock benda. Bubnjevi, gitare, mikrofoni, rasvjeta... minijature su koje Goran Maretić izrađuje od čelične žice. Maštao je, naime, da postane bubnjar. Nije si to mogao priuštiti, pa je prije 15 godina strastvenu ljubav prema glazbi pretvorio u posao. I to kakav posao. Njegove figure “CoolMiniatures” krase police nekih od velikih rock imena, od Michaela Stipea iz R.E.M.-a, Phila Collinsa, Stinga, do Brucea Springsteena.

– Glazbenici su oduševljeni time, jer je baš originalan suvenir. Najveća i najskuplja figura pozornice bila je ona koju sam izradio za Erosa Ramazzottija. No, neću vam otkriti cijenu - tajnovit je Maretić.

Voli, dodaje, izlagati na raznim sajmovima, a njegove se minijature mogu pronaći i u Record Storeu u Tkalčićevoj ulici. Cijene se kreću od 150 kuna na više, a voli istaknuti svoj natpis pored proizvoda “Not mejd in čajna”, odnosno, da nije kineski već domaći proizvod.

–Čast mi je upoznati sva ta velika imena, a naročito što im se sviđa ono što radim - istaknuo je Maretić koji je mini instrumente počeo izrađivati kao dijete, dok se bavio i modelarstvom brodova i aviona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije