Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova imena ulica

Glavaševiću i Ledereru ulice na Žitnjaku, park obitelji Zec?

siniša glavašević
Ivo Cagalj/PIXSELL
08.02.2012.
u 08:00

Poznati ratni novinar Siniša Glavašević i snimatelj Gordan Lederer dobit će ulice u bivšim servisnim cestama

Nakon što je u listopadu gradski Odbor za imenovanje ulica, naselja i trgova prihvatio prijedlog da se bivše servisne ceste nazovu po istaknutim novinarskim imenima, na posljednjoj sjednici Vijeća gradske četvrti prijedlog je podržan te se službeno imenovanje očekuje krajem ovog mjeseca u zagrebačkoj Skupštini.

– Nastavljamo s imenovanjem po tematskim grupama pa će tako čitav taj dio Žitnjaka biti imenovan po istaknutim medijskim ličnostima – rekao je Marin Knezović, predsjednik odbora. Po Siniši Glavaševiću bit će nazvana ulica sjeverno od Slavonske avenije prema Vukomercu, dok će Gordan Lederer dobiti južni krak te ceste koja ide uz Kozari Bok. Osim njih, očekuje se imenovanje ulice na Kajzerici posvećene stolnotenisaču Žarku Dolinaru, a i hrvatski književnik Ranko Marinković trebao bi dobiti šetalište na Borongaju. Inicijativa mladih za ljudska prava predložila je da jedan od novih trešnjevačkih parkova na Selskoj bude nazvan po ubijenoj obitelji Zec, ali taj prijedlog odbor još nije razmatrao.

– Čim dođe na red – kaže Knezović.

Komentara 215

CA
cro.army
09:10 08.02.2012.

Čemu sve to vodi? I ovako smo dovoljno podijeljeno društvo.

DO
doktorica
11:51 08.02.2012.

a građani tih ulica onda moraju mijenjati sve dokumente.To se zove štednja!

KO
korisnik2
13:21 08.02.2012.

@Toma Crnomarković metaforicno: odyebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije