Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb opet vonja

FOTO Zbog neizdrživog smrada ne mogu disati ni u Botincu, Inspektorat otkrio njegov uzrok

Foto: Čitateljica
1/3
08.02.2024.
u 18:01

U dosadašnjem tijeku nadzora utvrđeno je da se na poljoprivrednim površinama obavlja aplikacija digestatom iz bioplinskog postrojenja. Inspekcijski nadzor je u tijeku, javili su nam iz Državnog inspektorata

Novi slučaj neizdrživog smrada, treći u samo tri tjedna, stiže nam iz Botinca odakle su se zabrinuti stanovnici medijima obratili dramatičnim priopćenjem. Od 22. prosinca prošle godine, kažu, ne mogu otvarati prozore jer osjete izuzetno jak vonj fekalija, gnoja i plina zbog čega strahuju za zdravlje, muče ih glavobolje, kašalj, peku ih oči... 

O svemu su alarmirali policiju, a ona ih je uputila da alarmiraju Državni inspektorat, komunalno redarstvo, Ministarstvo zaštite okoliša, poljoprivredno redarstvo i predstavnike gradske četvrti. 

Mjesni odbor Botinec prijavio je potom ugrozu svim relevantnim službama. A što se događa, upitali smo Državni inspektorat. 

STANOVNICI SU MOGUĆI UZROK FOTOGRAFIRALI 

1/3

-Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata zaprimila je prijave koje se odnose na navode iz Vašeg upita te je na temelju istih obavila inspekcijski očevid.

U dosadašnjem tijeku nadzora utvrđeno je da se na poljoprivrednim površinama obavlja aplikacija digestatom iz bioplinskog postrojenja. Inspekcijski nadzor je u tijeku - poručuju iz DIRHA. 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar rubinet
rubinet
20:21 08.02.2024.

"aplikacija digestatom iz bioplinskog postrojenja" znači što?

OT
otrovnijezik
18:37 08.02.2024.

Što se čudite pa jel Zagreb ima čuvenu mliječno prerađivačku industriju. Moraju negdje krave držati za to silno mlijeko, sireve i vrhnja što proizvode.

ZA
Zagrebčanka
13:09 09.02.2024.

Jesam vam rekla - smrad se polako infiltrira u sve dijelove Zagreba, a budemo li imali peh - i širom Hrvatske. Pitam se gdje žive Tomašević, Benčić, Raukar, i ostali impotentni? Kako to da se oni nikad ne žale daa im nešto u Zagrebu smrdi? Možda spadaju u one fetišiste koji po Internetu kupuju prljave čarape i gaće, jer uživaju u smradu? Bude li sreće, saznat ćemo jednog dana kad se odvežu od fotelja u koje su se usidrili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije