Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstveni turizam

FOTO Naftalan 2 - hotel, otvoreni i zatvoreni bazen, restoran

naftalan (1)
Foto: Naftalan
1/5
22.01.2013.
u 20:00

Specijalna bolnica Naftalan u Ivanić Gradu planira širenje postojećih kapaciteta i ulaganje u novi objekt

Postati nova konkurencija u zdravstvenom turizmu cilj je specijalne bolnice Naftalan koja planira gradnju hotela s otvorenim i zatvorenim bazenima, teretanom, fitness-dvoranom... Zemljište je osigurano, odmah je uz postojeću bolnicu, idejni projekt je gotov, izradila ga je tvrtka ZG projekt, a glavni je projekt u završnoj fazi.

Četiri zvjezdice

U današnjim uvjetima realna je i investicija potrebna da se gradnja hotela ostvari – 60 milijuna kuna.

– Obilazimo sad banke i pokušavamo zatvoriti taj investicijski krug. Ako sve prođe dobro, gradnja bi mogla početi već krajem ove godine. Cjelokupnu dokumentaciju dosad financirala nam je Zagrebačka županija – kaže Goran Maričić, ravnatelj bolnice Naftalan.

Hotel bi bio kategorije četiri zvjezdice. U prizemlju bi bili bazeni i prostorije za vježbanje, na prvom katu restoran i kongresna dvorana, dok bi na drugom i trećem katu bile sobe.

– Ukupno 120 kreveta, od čega 30 posto jednokrevetnih soba, a 70 posto dvokrevetnih – objašnjava Maričić.

Unutarnja bazena bila bi ukupno tri. Plivački s tri trake, rekreacijski bazen s atrakcijama poput masaže, slapa za hidromasažu vrata te spa-bazen s termalnom vodom. Vanjski bazen velik je 800 četvornih metara, a u sklopu njega bila bi i dva mala dječja bazena.

– Plan je da tijekom ljeta bazeni budu otvoreni za građanstvo, a ne samo za goste hotela – objašnjava ravnatelj Maričić.

Solarni paneli

U restoranu bi bilo mjesta za 250 gostiju, a inače bi se otvorenjem hotela Naftalan 2 otvorilo 30 do 35 novih radnih mjesta poput onog u tehničkoj službi, učitelja plivanja, terapeuta, higijeničara... Uz hotel je predviđeno i 115 parkirališnih mjesta od kojih je 6 namijenjeno za osobe s invaliditetom, a osam mjesta u garaži.

– Parkiralište bi bilo sa solarnim panelima koje bismo onda koristili za smanjenje troškova koje trenutačno izdvajamo za energente. Naime, imamo četiri milijuna kuna godišnje prihoda, ali nam dobar dio od toga ode na energiju – kaže Goran Maričić. Ako gradnja počne krajem ove godine, završetak je predviđen sredinom 2015. godine. A tada vodstvo specijalne bolnice i budućeg hotela planira i na zapadno tržište.

– Računamo na povećanje sadržaja, a sve kako bismo privukli nove pacijente – dodaje ravnatelj Maričić.

>>V. Ostojić: Zdravstveni turizam logična je tržišna niša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije