Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promet zaustavljen

VIDEO Lokaliziran požar u Zagrebu, gorjela zgrada na Krugama: Zapalilo se skladište autodijelova

Zagreb: Gori objekt na Krugama, vatrogasci na terenu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/106
24.05.2023.
u 18:28

Oko 15 sati u zagrebačkom naselju Kruge izbio je veliki požar poslovne zgrade. Na teren su odmah upućeni vatrogasci koji su požar gasili s pet strana te osigurali požarište kako se vatra ne bi proširila

Veliki stup crnoga gustog dima pojavio se iznad Zagreba tijekom srijede poslijepodne. Čitatelji iz više dijelova grada javili su nam kako su primijetili požar.

- Vidjela sam prije nekoliko trenutaka 5-6 vatrogasnih kamiona i automobila pod rotacijom i sa sirenama kako žure na intervenciju - ispričala nam je čitateljica.

Druga čitateljica poslala nam je fotografije snimljene na križanju ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenija, na kojima se vidi gusti crni dim iznad naselja Kruge.


TIJEK DOGAĐAJA:

18:25 - Požar nije ugrozio okolne objekte

U zagrebačkoj policiji kažu kako se, po prvim informacijama, zapalilo skladište autodijelova. U požaru nema ozlijeđenih.

Više detalja bit će poznato nakon očevida, poručuju iz policije te dodaju kako požar nije ugrozio okolne objekte.


17:18 - Izvanredno izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193

Na intervenciji je trenutno 28 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD Botinec i DVD Sveta Klara, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Kako navodi, požar je lokaliziran u 15.32 sati. 

"U 15:02 sati VOC Zagreb zaprimio dojavu o požaru objekta na Krugama u Zagrebu. Prema trenutno dostupnim podacima požarom je zahvaćena prizemna zgrada – poslovni prostori. Riječ je o građevini koja nije u upotrebi", ranije je naveo HVZ.


16:33 - Vatrogasci su se oglasili

Požar na Krugama iz Savske. Dojava: 15:05. Na terenu je 9 vozila koji su lokalizirali požar oko 15:30. Slijedi mukotrpno dogašivanje...


16:14 I dok se velik broj vatrogasaca bori s buktinjom, lijepu gestu su napravili stanovnici Kruga >> OPŠIRNIJE OVDJE

GALERIJA Veliko srce Zagrepčana: Građani vatrogascima koji se bore s požarom donijeli vodu

Zagreb: Gori objekt na Krugama, vatrogasci na terenu
1/27

16:03 - UŽIVO: S terena izvještava Gita Hiržin


15:57 - Vatrena buktinja zahvatila je zgradu

GALERIJA: Pogledajte dramatične scene na Krugama: Borba vatrogasaca s buktinjom i gustim crnim dimom

Zagreb: Gori objekt na Krugama, vatrogasci na terenu
1/80

15:52 - Stižu i prve snimke

Čitateljica Rina poslala nam je snimku na kojoj se vidi kako borba s požarom na zagrebačkim Krugama i dalje traje, a iz zgrade suklja gusti crni dim.


15:42 - Prve fotografije s požarišta

Pristižu i prve fotografije s požarišta. Promet je zaustavljen u ulici gdje je požar, traje vatrogasna intervencija, a čini se kako je riječ o napuštenom objektu.

24.05.2023. Zagreb - Vatrogasci na terenu, u tijeku gasenje pozara u naselju Kruge. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL


15:38 - Štiti se i druga zgrada

Osim gašenja zapaljene zgrade izvana, vrši se dodatno štićenje jedne građevine u blizini, kako ne bi došlo do širenja požara na tu građevinu


15:35 - Vatrogasci su na terenu

Traje aktivno gašenje s 5 strana, opskrba vodom je osigurana, a objekt je napušten.


15:20 - Požar je na Krugama

- Užas, čini mi se da se radi o nekom baš ozbiljnom požaru - dodala je. Javili su nam se čitatelji iz Novog Zagreba iz kojega se također vidi dim u gradu.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba potvrdili su za Večernji list kako su se uputili na intervenciju te da gase požar u poslovnom prostoru na Krugama.


VEZANI ČLANCI:


Iz zagrebačke policije također su nam potvrdili kako je u tijeku intervencija vatrogasaca te da je primarni cilj ugasiti požar nakon čega će policija pristupiti mjestu događaja te obaviti očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija o uzrocima požara.

Komentara 3

NO
No1
16:23 24.05.2023.

To je ulica Kruge. I sto je bivski narodnjacki klub. Izgleda da nekome treba zemljiste.

Avatar Idler
Idler
15:34 24.05.2023.

....iznad naselja Kruge ? Kolk vidim to je Trnje, a mogli ste i cestu navest !

Avatar KalebJosua
KalebJosua
16:27 24.05.2023.

Rostilja se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije