Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u čast sibeliusa

Finska glazba i hrana u Esplanadi

06.10.2015., Zagreb - U hotelu Esplanada odrzano je predstavljanje programa Fall for Sibelius u organizaciji Finskog veleposlanstva u RH. Ove godine Finska slavi 150. godisnjicu rodjenja velikog finskog skladatelja Jeana Sibeliusa.  Photo: Anto Magzan/PIX
07.10.2015.
u 10:04

–Glazba započinje gdje završavaju mogućnosti jezika - naglasio je finski veleposlanik u RH Timo Rajakangas predstavljajući jučer u Hotelu Esplanade program obilježavanja 150. obljetnice rođenja finskog skladatelja Jeana Sibeliusa, u okviru kojega će u Zagrebu, Rijeci i Rovinju od 9. listopada do 8. prosinca biti koncerti i druga događanja.

U Zagrebu će u proslavi, pod nazivom Fall for Sibelius (Jesen za Sibeliusa) nastupati i finski zbor Dominante, a osim glazbe u Esplanadi će od 12. do 18. listopada biti i tjedan finske gastronomije s kušanjem specijaliteta te zemlje. Organizatori su i Muzička akademija, Koncertna direkcija i Maistra. 

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:33 07.10.2015.

Hm, a tko je sve to platio? Zna se da stotine tisuća hrvatića, valjda, godišnje posjeti Finsku i uz lagano kupanje u gejzirima i opijanje na trajektima, vrati se u našu zemlju Dembeliju zadovoljno jer su im pića pojedinačno poo 30 eura vrlo jeftina i krasno su se proveli, naravno uz glazbu Sibeliusa, ili je to bio techno, ili cajke, uf, grmi mi u glavi i ne sjećam se. Ccc na što ova zemlja koja nema, troši ono što je uzela na kredit. Milina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije