Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okolica V. Gorice

Feštanje Vincekova u Kostanjevcu i Donjem Dragonošcu

Vincekovo
Matija Topolovec/Pixsell
21.01.2014.
u 17:28

U vinogradu će biti prava fešta. Pečenih kobasica i špeka neće nedostajati, a tako će biti i sa gibanicama, rakijom i naravno – vinom

Mnogi će se sutra na Vincekovo uputiti u vinograde kako bi osigurali dobru rodnost vinove loze. Otvaranje nove sezone vinogradarskih radova, posebnom ceremonijom obilježit će se u Kostanjevcu na bregu Jajtina, u vinogradu tajnika Udruge vinogradara i vinara ''Grozd“ Nikole Hrvačića, javlja portal KronikeVG.

- U 14.30 sati je obilazak vinograda uz pratnju veselih tamburaša. Blagoslovit ćemo vinograd i slaveći Svetog Vinka obilježiti početak nove vinogradarske godine  -  kaže Hrvačić.

U vinogradu će biti prava fešta. Pečenih kobasica i špeka neće nedostajati, a tako će biti i sa gibanicama, rakijom i naravno – vinom. Druženje uz Vinogradarski bend potrajat će do duboko u noć.

Vincekovo će u Donjem Dragonošcu obilježiti Plemenita opčina turopoljska. Blagoslov vinograda predviđen je u 16 sati, a u 17 sati zasvirat će tamburaši i kreće druženje uz turopoljskog pečenca.

>>Sv. Vincek i prije je svog blagdana Zagorcima uzeo devet vozačkih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije