Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 25 milijuna kuna

Evo koje će se tramvajske pruge obnavljati ove godine

tramvaj pruga
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
29.04.2015.
u 13:39

Većina radova na prugama kreće i prije ljeta. Vrijednost ukupne javne nabave koju Holding planira u ovoj godini iznosi 1,5 milijardi kuna, kaže Marija Cvrlje, članica uprave

Gotovo 25 milijuna kuna izdvojit će se za održavanje tramvajskih pruga na području užeg i šireg dijela grada – iznos je to naveden u planu nabave Zagrebačkog holdinga za 2015. godinu, a koji je naknadno mijenjala i “češljala” novoizabrana uprava na čelu s predsjednikom Dejanom Fičkom.

Uređenje prije ljeta

Predviđeni novac tako će biti utrošen na pet lokacija – održavanje pruga od Bukovačke do Mašićeve, Draškovićeve do Bauerove, pruga na raskrižju Frankopanske i Ilice, na raskrižju Savske i Vodnikove te tramvajskih pruga od Jadranskog mosta do Horvaćanske ulice.

Većina radova počet će i prije ljetnih mjeseci, dok su radovi u Maksimirskoj ulici zakazani za srpanj, a križanje Jukićeve, Savske i Vodnikove na red za uređenje dolazi u rujnu. Samo na popravak tramvaja i održavanja u ovogodišnjem planu nabave Zagrebačkog holdinga predviđeno je 130 milijuna kuna, a 60 milijuna kuna kroz četiri godine iznos je koji je planiran za postavljanje kamenja između pruga. Za izvanredne situacije na prugama i tramvajima predviđeno je 4,9 milijuna kuna.

Foto: Kristina Franić

Grafika: Kristina Franić

Cjelokupna vrijednost javne nabave u ovoj godini iznosi milijardu i pol kuna, od čega tek pet posto otpada na bagatelnu nabavu. Održavanje tramvajskih pruga i tramvaja samo je jedan segment javne nabave, naime za nabavu male vrijednosti predviđeno je 145 milijuna kuna, dok se najveći dio novca odnosi na nabavu velike vrijednosti – poručila je Marija Cvrlje, članica Uprave za javnu nabavu.

Najveći trošak u javnoj nabavi kojom je obuhvaćena cjelokupna grupacija Holding otpada na goriva za što će se izdvojiti 493 milijuna kuna, što je ujedno stavka zajedničke nabavne kategorije koju u ime Holdinga provodi Grad Zagreb.

Novi spremnici za otpad

Osim održavanja tramvaja, ove godine predviđena su i 52 milijuna kuna za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

– U planu je u svibnju objaviti postupak, da bi do desetog mjeseca svi prešli na razdvajanje otpada – kazala je Cvrlje. Uz spremnike za 60 milijuna kuna nabavit će se i mobilni spremnik namijenjen za četvrti u kojima se ne može urediti reciklažno dvorište – pa će se taj problem riješiti vozilom koji će u tim kvartovima biti po nekoliko dana.

Komentara 8

NE
nenokuk
19:38 29.04.2015.

Ok.

KO
kova123
14:35 29.04.2015.

60 mil kn za kamenje ?!?! hahaha zato drzava i je u banani

SI
silviaanabrantusa
14:14 30.04.2015.

Meme zanima razlog sanacije krizanja Ilice i Frankopanske jer je ta pruga sasvim uredu i svakih par godina se baca novac na nepotrebno. Umjesto da taj novac uloze na bolju regulaciju prometa na navedenom krizanju. zbog "kapanja" pjesaka svakodnevno se stvara stravicna guzva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije