Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vruće zagrebačko ljeto

Kako su Zagrepčani pretrpjeli toplinski val: 'Ma ta se guma topi već danima, zapinju i štikle i tenisice!'

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/12
24.07.2022.
u 14:49

Zateknete li se na Dolcu pazite kud gazite, još uvijek se topi guma od asfalta

Zagrebačke su ulice jučer bile uglavnom prazne, a i oni koji su se našli u šetnji gradom skrivali su se u hladovima, opskrbljivali velikim količinama vode, a bilo je i kupanja u gradskim jezerima i fontama. 

Naime, jučer je u cijeloj Hrvatskoj bio najvrući dan u godini, a i metropola se kuhala na visokih 39 stupnjeva Celzijevih!

23.7.2022., Zagreb - Vrucina ispraznila gradske ulice. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

- Bila sam tu i jučer od 6 do 14 i nije mi bilo teško jer sam pod suncobranom, a i navikla sam na velike vrućine. Bitno je samo da se pije mlaka voda, ne preledena da nebi šokirali organizam - govori nam kumica Barica s Dolca. 

- Odlično sam podnijela vrućinu jučer, ipak je ljeto, mora biti vruće. Samo nek se svi držimo hlada na ovim temperaturama, pijemo puno vode, stavimo zaštitni faktor i poslje šetnje doma na klimu - preporučuje Ivana koju smo zatekli na Dolcu. 

23.7.2022., Zagreb - Vrhunac toplinskog vala stigao je u Zagreb pa je hidratacija neizostavan dio gradjanima kao i njihovim ljubimcima. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

- Malo hlada, hladna voda ili hladno pivo i preživi se nekako, a i navikli smo da svake godine ima poneki toplinski val, to je normalno - na ekstremno visoke temperature ne žali se ni prolaznik Ivan. 

Podsjetimo, guma od asfalta koja se jučer topila na Dolcu i u koju su upadale tenisice, još uvijek se topi, ali prema riječima kumice Barice, čiji štand je smješten na tom dijelu, to nije ništa čudno. 

- Ta se guma topi već danima i redovno u nju upadaju i zapinju i štikle i tenisice, pa čak i dječja kolica. Srećom, svi se uvijek uspiju zadržati na nogama i još se nitko nije ozljedio, što ne znači da u budućnosti neće - prepričava kumica koja na Dolcu prodaje već 50 godina. 

Foto: Čitatelj


 

Komentara 3

DL
Dvanaest__legija
18:02 24.07.2022.

Koji toplinski val?

WE
weAreCro
22:56 26.07.2022.

Je je meni su japanke ustale u asfaltu, morao sam taxi zvati ali nije mogao doci do mene jer su mu gume zapele u rastopljenom afaltu. Sta cu onda cekam tramvaj na tom suncu kad njega docekat nikad… i sta je bilo??? Pa tracnice su se iskrivile i tramvaj vise ne vozi. Koji uzas ljudi moji, morao sam cekati da padne mrak i malo zahladi da mogu kuci.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:53 24.07.2022.

Zateknete li se na Dolcu pazite kud gazite, još uvijek se topi guma od asfalta - a ja mislio bitumen, kad tamo guma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije