Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrućine ali i moguće nevrijeme

Izdano niz upozorenja za Hrvatsku: U jednoj regiji i dalje na snazi crveni alarm

Foto: Sime Zelic/PIXSELL/DHMZ
1/6
24.07.2022.
u 07:13

Novi tjedan na kopnu će početi stabilno i sunčano. Temperatura će porasti, a zbog vlage u zraku bit će i sparno

Kako je izvijestio DHMZ, na Jadranu će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti uz promjenjivu naoblaku lokalno pljuskovi s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana u središnjim i istočnim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu sredinom dana i poslijepodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu ujutro umjerena bura, podno Velebita i jaka. Najviša temperatura zraka između 31 i 36 °C, osobito u unutrašnjosti Dalmacije viša.

DHMZ je za danas izdao niz upozorenja za Hrvatsku. Što se tiče toplinskog vala on je posustao. U brojnim gradovima došlo je do osvježenja. Tako je u Zagrebu u rano jutro došlo do pljuskova s grmljavinom. Ipak za riječku regiju na snazi je crveni alarm zbog ekstremno visokih temperatura. Osječka, zagrebačka i karlovačka regija su u žutom, dok je kninska i splitska regija u narančastom. Osim što je upozorenje za vrućine, upozorenje je izdano i za moguća grmljavinska nevremena s tučom za zagrebačku i karlovačku regiju.

U novome tjednu većinom manje vruće

"Novi tjedan na kopnu će početi stabilno i sunčano. Temperatura će porasti, a zbog vlage u zraku bit će i sparno. Novo prolazno osvježenje s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, moguće i nevremenom, stići će već u utorak. Ponekog pljuska u srijedu može biti i u unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu će toplinski val popustiti tek sredinom idućeg tjedna, a u utorak bi se pljuskovi s kopna mogli spustiti do sjevernog dijela. Popodne će i dalje puhati umjeren vjetar s mora, u ponedjeljak na sjeveru prolazno i bura, koja će jače zapuhati tek u srijedu, osobito pod Velebitom", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Ovaj grad staje na kraj 'rezervacijama' ručnicima: Ako predmete ostavite preko noći, slijedi kazna

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije