Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za najluđu noć

Evo 10 prijedloga za doček Nove u okolici Zagreba

zapresic
Foto: Facebook/Na trgu
1/10
30.12.2016.
u 18:50

Ispratite Staru godinu uz lokalne bendove na dočecima oko glavnoga grada

Stara, 2016. godina približava se kraju, a dočekati je možete i u gradovima u okolici Zagreba. Gotovo svi imaju dočeke na otvorenom, a neki čak i dvostruke. Organizirali su, naime, dočeke za djecu po danu. Tako će u Samoboru klince zabaviti Ivana Marić, a bit će tamo i raznih radionica, dok će se u Velikoj Gorici, primjerice, djeca moći i klizati uz vatromet. U Ivanić-Gradu djeca će se moći slikati s Djedom i Bakom Mraz, sobom Rudolfom, a dijelit će se i bomboni. Kako god, zabave neće nedostajati ni navečer. Gradovi su odlučili dati priliku lokalnim, domaćim bendovima, koji će uvesti u Novu.

1. Doček u Velikoj Gorici počinje već u 18 sati. Namijenjen je najmlađima, koji će uživati u predstavi “Jedan dan u laboratoriju ludog znanstvenika”. Nastupit će i zbor Zlatni cifreki, a uza sve to djeca će se moći klizati i bit će priređen i vatromet. Novogodišnji program za odrasle počinje u 21.30 sati nastupom domaćih grupa – Tamburaškog sastava Alibi i benda Retrodukcija. U ponoć će posjetitelji uživati u vatrometu uz besplatno kuhano vino.

2. U Jastrebarskom će se glazbeni program odvijati na pozornici pod kupolom te na klizalištu na Strossmayerovu trgu. Program počinje u 21.30 sati otvaranjem igara na ledu uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Klizalište će biti otvoreno do 1 sat iza ponoći pa će se moći i uklizati u Novu godinu. Za glazbeni dio pobrinut će se jastrebarski tamburaši Gospodari tambure koji izvode prepjeve pjesama na svoj način, ali i svoju autorsku glazbu.

3. Na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji od 22.30 sati u grijanom šatoru počinje zabava, uz besplatno kuhano vino. Glazbene hitove svirat će samoborska grupa Falset, koja će, iako se specijalizirala za svadbene svečanosti, dobro prašiti i na dočeku na otvorenom.

4. Samobor priređuje dvostruki doček Nove 2017. godine na glavnome gradskom trgu, gdje vas očekuje cjelodnevni bogat program. Novogodišnji doček u podne počinje već od 10 sati, uz koncert Ivane Marić i benda. Tu je i DJ Jurki, a najmlađe posjetitelje očekuje raznolik program u Dječjem kutku Laboratorija zabave. Za večernju zabavu koja počinje u 22 sata pobrinut će se grupa Krivi smjer. Kao i svake godine, u Novu 2017. uvodi vas ritam valcera uz vatromet. Dijelit će češnjovke i kuhano vino na oba dočeka.

5. Lampioni će se puštati na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici. Mogu se kupiti od 19 sati po cijeni od 20 kuna na štandu ispred kafića Jaguar. Svoje novogodišnje želje Velikogoričani će u zrak pustiti u 22 sata, a deset minuta hoda od ovog trga slavi se u Hyperionu. Cijena ulaznice je 20 kuna, a za gužvu na plesnom podiju bit će zadužen DJ Vale. Organizatori su pripremili posebne promotivne cijene piće za najluđu noć u godini.

6. U Ivanić-Gradu doček je na Trgu Vladimira Nazora, a zabavni program počinje u 21 sat. U Novu će uvesti bend “S” uz vatromet, a imaju i dječji doček od 11 sati i s Bakom i Djedom Mrazom.

7. U sklopu klizališta “Ledena bajka“ u Zaprešiću dječji doček Nove godine je danas uz besplatno klizanje i “Kuc-kuc“ vatreni tulum, sve počinje u 18 sati. Odrasli će Novu godinu dočekati na Silvestrovo, na Trgu Ivana Pavla II, a za zabavu će se pobrinuti tamburaški sastav Gazde, koji počinju svirati u 22 sata.

8. Popularni pop, rock, country i soul hitovi odzvanjat će danas od 19 sati glavnim gradskim trgom u Svetom Ivanu Zelini, a izvodit će ih X-File bend. Oni će građane uvesti u Novu godinu, a doček će za najmlađe početi već u 11 sati, uz animatore, vilenjake i razne igre.

9. Tradicionalno, doček Nove godine na otvorenom u Vrbovcu se održava na Trgu Petra Zrinskog. Program počinje u 22 sata, a u ponoć će okupljeni uz prigodni vatromet moći zaplesati valcer. Za dobru zabavu pobrinut će se tamburaški sastav Svita, koji će pjesme izvoditi sukladno glazbenim željama onih koji će ih slušati. Glazbene želje još uvijek primaju i na svojoj Facebook-stranici.

10. Stara godina u Dugom Selu obilježava se na malo drukčiji način spuštanjem čamcima niz Savu. Program organiziraju Savski lađari iz Rugvice, a bit će odjeveni u Djeda Mrazove. Darove počinju dijeliti već u devet sati kod Savskog Narta (ispod Šlajsa), gdje počinje regata. U 10 sati su u Rugvici kod vodostaja, u 11.15 u Oborovskim Novakima, dok u 12.45 u Preseki. U 14 sati su u Oborovu. Djeci se dijele pokloni, a roditeljima kuhano vino i čaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije